Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Június 22. 07:26, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Hűtött védőitalt és több pihenőidőt kell adni a munkavállalóknak a hőségben

Hűtött védőitalt és több pihenőidőt kell adni a munkavállalóknak a hőségben

A hőség idején a munkáltatóknak hűtött védőitalt, rendszeres - óránként legalább 5, de legfeljebb 10 perces - pihenőidőt kell biztosítaniuk a szabadban dolgozó munkavállalók számára, lehetőleg hűvösebb, árnyékos helyen

- hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkavédelmi főosztálya. Az MTI-hez eljuttatott felhívásban az NGM kiemelte: a munkát úgy kell megszervezni, hogy a dolgozók felváltva, rövid ideig tartózkodjanak a tűző napon, illetve a kritikus napszakban, 11-15 óra között lehetőség szerint hűvösebb, árnyékos munkahelyen dolgozzanak.

Azt tanácsolják, hogy a dolgozók lehetőleg könnyű, világos színű és lazán viselhető ruhában végezzék feladataikat, igyanak sok vizet még akkor is, ha nem szomjasak, és kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú italok fogyasztását.

A zárt munkahelyeken a légtechnikai berendezések, klímaberendezések hatékonyságát a megszokottnál gyakrabban kell ellenőrizni, tisztítani, fertőtleni - hívják fel a figyelmet.

A munkavédelmi hatóság fokozott figyelmet fordít a munkavédelmi ellenőrzéseken a hőségriasztások idején a fokozottabb megterhelésnek kitett munkavállalók egészségének és biztonságának védelmére.

Az NGM közölte: a munkavédelmi főosztály által működtetett Munkavédelmi Tanácsadó Szolgálat tájékoztatást nyújt az ingyen hívható 06 80 204 292 zöldszámon, e-mailben pedig a munkavedelem-info@ngm.gov.hu címen lehet információt kérni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során