Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Április 03. 08:08, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Hungarikumfesztivált rendeznek Hévízen

Hungarikumfesztivált rendeznek Hévízen

Első alkalommal rendezik meg Hévízen a hungarikumfesztivált, amelyen a koncertek, a kiállítások és más rendezvények a külföldi vendégek számára is felvonultatják a magyar értékeket.

A Festetics György Művelődési Központ szervezésében szerdán kezdődő és húsvét hétfőjén záruló Hévízi Hungaricum Fesztivál a városháza tájékoztatása szerint kifejezetten a magyar nemzeti értékekre alapoz, remélve, hogy a város polgárai és az ide látogató vendégek számára egyaránt igényes kulturális, szórakoztató és ismeretbővítő programokkal szolgál.
A fesztivál során minden nap neves fellépők látogatnak Hévízre, mások mellett például a 100 Tagú Cigányzenekar, a Muzsikás Együttes, Lajkó Félix vagy a Szélkiáltó Együttes. Magyar termékeket kínáló kézművesvásár is kapcsolódik a rendezvényhez, amely nemcsak vásárlási lehetőséget biztosít, de a népi mesterségek bemutatására és kipróbálására is lehetőséget ad.
A rendezvény sajátos színfoltja lesz az országos pulikutya-találkozó, a Hévízi Muzeális Gyűjteményben pedig Rubik-játékokból, illetve magyar gyártmányú kerékpárokból nyílik kiállítás. A hévízi Deák téren minden programon ingyen vehetnek részt a látogatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét