Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Április 30. 10:07, szombat | PR
Forrás: (x)

Hozz egy kis izgalmat a lakásba új tükrökkel!

Hozz egy kis izgalmat a lakásba új tükrökkel!

A tükör egy kiváló dekorációs elem, és emellett praktikus funkciókat is betölt. Egészen meg tudja bolondítani a lakást, ha jól helyezed el, és a rögzítése is könnyedén megoldható tükörragasztóval.

íme néhány ötlet, ami tetszeni fog.

A lakberendezési trendek egyik állandó sztárszereplője a tükör, és nem véletlenül. Amellett, hogy nagy segítség az öltözködésnél, a lakás hangulatát is meg tudja változtatni. Egy jól elhelyezett tükör optikailag megnöveli a teret és növeli a térérzetet, csak meg kell találni a helyét. Az elhelyezésben rengeteget segíthet egy jó minőségű tükörragasztó, mert a szó szoros értelmében még a plafonra is rakhatsz vele tükröt. Rengeteg játék van a tükör használatában, ebből szemezgetünk néhány ötletet.

Apró tükrök tükörragasztóval felrakva

Érdekes és izgalmas lehet, ha egy üres falfelületen helyezel el random módra, vagy akár mintában kisméretű tükröket. A tükörlapokat olyan méretre és formára lehet szabni, amilyenre akarod, és ha tükörragasztóval helyezed őket a falra, nem kell aggódni a keretek miatt.

A tükörragasztó használatáról érdemes tudni, hogy ez egy speciális kétoldalú ragasztó, ami egy vékony habszivacsra került. Ez a habszivacs kulcsfontosságú, mert elnyeli a felületi feszültségeket, és kiegyenlíti a fal esetleges hibáit is, így a tükör üvege nem sérül és tartósan a falon marad. Ha nem tükörragasztót használsz, hanem folyékony ragasztót vagy sima kétoldalú ragasztószalagot, akkor ezeket az előnyöket mind elveszíted.

Feng shui elvek

A feng shui egy kínai lakberendezési hagyomány, ami sokat dolgozik a tükrökkel is. Bár a fentiek szerint a tükörragasztóval alapvetően bármilyen tükör felhelyezhető bárhová, érdemes a feng shui elveit megismerni, hogy harmónia legyen a lakásban.

Ennek megfelelően például a bejárati ajtóval vagy lépcsővel szemben nem szabad tükröt felhelyezni, de zavaros érzetet kelt az is, ha a tükröket egymással szemben rakjuk fel.

Óriási fürdőszoba tükör

Az egyik olyan helyiség, ahol hasznos és praktikus is a tükör, a fürdőszoba. A legideálisabb, ha a csempézéssel egyidőben fixen kerül a falra a tükör. Ha ez nem történt meg, még mindig nem kell lemondani a fürdőszobai tükörfalról akkor sem, ha a szép csempét nem akarjuk megfúrni.

A tükörragasztó ugyanis tökéletesen bevethető vizes helyiségekben is. A csempe sima felületére jól tapad a kétoldalú ragasztószalag és a pára nem oldja a szalagon lévő ragasztót, így akár óriási felületeket is boríthatunk a fürdőben tükörrel. A csempe előkészítésére azonban itt is érdemes figyelni, hogy valóban tartósan tudjon a szalag megtapadni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat