Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2012. Február 08. 08:07, szerda | Sport
Forrás: mno.hu/FFT

Hol lesz az új Puskás Stadion?

Hol lesz az új Puskás Stadion?

Megpróbáltuk elképzelni, hogyan passzíroznak be még egy stadiont a jelenlegi mellé. A szoborparkra teszik az új arénát vagy a lakóparkra?

Bánki Erik, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának elnöke egy reggeli tévéinterjúban számolt be a kormány terveiről, e szerint egy ideig két „Puskás Stadionunk” lesz.

A „régi” Puskás Stadion felső karéját elbontják, így annak befogadóképessége 40 ezer főre csökken. Az MLSZ kérésére így a régi stadion a világbajnoki selejtezők alatt is üzemel majd.

Közben még februárban pályázatot írnak ki egy új, 45 ezres, 60 ezresre bővíthető stadion felépítésére, ami várhatóan 2015-re készülne el, ezután a régit atlétikai stadionná alakítanák át.

„Az új aréna építésének két-két és fél éve alatt nem marad az ország nagy stadion nélkül. Közben párhuzamosan elkezdik építeni - nem a régi helyén, hanem mellette - az új Puskás Stadiont” – mondta Bánki.

De hol kaphatna helyet az új Puskás Stadion a régi mellett? Próbáltuk utolérni Bánki Eriket, de mivel ez nem sikerült és Vígh László, az állami sportingatlanok fejlesztését és üzemeltetését felügyelő kormánybiztos sem kívánt nyilatkozni, így magunk játszottunk el a gondolattal, hogy mégis hol férne el az új Puskás.

Mintának az Ajax pályáját az Amsterdam Arenát választottuk, ami nagyjából 52 ezer fő befogadására képes. Ezt próbáltuk meg elhelyezni a mostani aréna mellett.

Orbán Viktor miniszterelnök a kormányhatározat elfogadásakor októberben azt mondta, hogy az egész környéket szeretnék rendbe tenni úgy, hogy a kerékpárosok és az atléták is megtarthassák helyeiket.

Ebből mi arra következtetünk, hogy a Milenáris és a Szoborpark (amit már az atlétikai Eb ideje alatt sem lehetett elbontani műemlékvédelmi okokból) is marad a helyén, így a stadionnak egyetlen helye marad a régi mellett, mégpedig a keleti oldalon, a Kisstadion helyén. Ott viszont a régi olimpiai parkból kihasított, privatizált lakópark teszi kissé szűkössé a területet, ráadásul így már nagyon messzire kerül majd az új stadion a Puskás Stadion metrómegállótól, amelyet egykor azért építettek dupla peronnal és négy sínpárral, hogy elszállíthassa a mérkőzésről hazafelé igyekvő tömeget…

Címkék: Puskás Stadion

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:06, szombat | Sport

A házigazda németek sima sikerével rajtolt a torna

A házigazda német válogatott 5-1-re legyőzte az egy félidőn át emberhátrányban játszó skót csapatot a 17. labdarúgó Európa-bajnokság pénteki, müncheni nyitómérkőzésén, a magyar érdekeltségű A csoportban.

2024. Június 15. 11:04, szombat | Sport

EURO-2024 - Kitört a futball-láz Kölnben

A házigazda német labdarúgó-válogatott Skócia felett aratott müncheni 5-1-es győzelmével az Európa-bajnokság egyes mérkőzéseinek szintén otthont adó Kölnben is kitört a futball-láz a torna péntek esti nyitómeccse során.

2024. Június 14. 23:09, péntek | Sport

Bucsi, Antal Zsigó, Kiss Norbi és a GRT is a dobogón a Slovakiaringen

A Slovakia Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára. Kiss Norbert két, Bucsi Attila egy győzelemmel zárt, de a magyar színekben kiváló formula autós és GT eredmények is születtek

2024. Június 14. 07:28, péntek | Sport

Pascal Jansen a Ferencváros új vezetőedzője

Pascal Jansen lett a labdarúgó NB I-ben bajnok Ferencváros új vezetőedzője.