Városlista
2019. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2019. Április 15. 13:31, hétfő | PR

Hogyan válasszunk fordító irodát?

Hogyan válasszunk fordító irodát?

Ha fontos iratok, dokumentumok fordításáról van szó, nem elégedhetünk meg közepes minőséggel. Nézzük meg alaposan, kire bízzuk ezt a közelről sem könnyű, nagy szakértelmet kívánó munkát!

Egy dolog magas, netán anyanyelvi szinten beszélni egy nyelvet, a hiteles átültetés, tűpontos szakfordítás azonban egy teljesen más kérdés. Hétköznapi témákban, szigorú megkötések nélkül valóban sokan boldogulunk, de amint hivatalos papírok idegen nyelven való benyújtása válik szükségessé, bizony jobb, ha szakértőhöz fordulunk. Orvosi leletek, céges szerződések, felsőoktatási intézményi jelentkezéshez szükséges beadandók speciális nyelvezettel íródnak, így más nyelvre való átültetésük is speciális tudást kíván.

Hova forduljunk?

Sajnos ez esetben is elmondható, hogy ha nem vagyunk elég körültekintőek, könnyen egy olyan, magát profinak nevező fordítót bízhatunk meg, aki olcsóbb ugyan, de nem is tudja a tőle elvárt teljesítményt nyújtani. Mindenképpen menjünk biztosra, és kizárólag olyan üzleti fordítóiroda ajánlatát fogadjuk el, akit leellenőrizhetünk. Azok a cégek, akik nem rendelkeznek karbantartott, díjszabást is tartalmazó online jelenléttel, vagy konkrétumokra rákérdezve csak kitérő, hangzatos, de tartalmatlan válaszokat adnak, mindig gyanúsak – feltétlenül kerüljük el őket.
A nagyobb, sokéves tapasztalattal rendelkező, számtalan referenciát, elégedett ügyfelet felsorakoztatni képes fordítóiroda viszont kiváló választás. Az Eurolingua például 24 éve van a piacon, kétszáznál is több szakképzett, okleveles fordítójával 52 nyelven készít megannyi hivatalos fordítást. Honlapján minden fontos információ – a speciális szakterületektől a fordítási díjak számításán át a legfontosabb partnerekig – minden közérthetően elolvasható.
Hogyan történik az árajánlatkérés?

A kapcsolatfelvétel után az eredeti szöveg átadásával kezdődik a szakfordítás díjának kiszámolása. Az Eurolingua a forrásnyelvi dokumentum alapján, szavanként számol. Ez azt jelenti, hogy minden esetben a fordítandó szöveg szavainak száma mentén kalkulálnak – vagyis már a munka megrendelés előtt végleges árat kap az ügyfél.
A fordítási díjak nyelvpáronként és speciális szakterületenként változnak, illetve a munka sürgőssége, a szövegformátum és a szerkesztettség is fontos szerepet játszik. Elérhetők azonban jelentős mennyiségi kedvezmények, valamint hosszú távú partnerségi viszony esetén további engedmények. A végösszeget pedig tovább csökkentheti úgynevezett fordítói szoftverek használata is, ahol egy számítógépes program „segít” a fordítás elkészítésében.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 06. 19:17, csütörtök | PR

Személyre szabott pólók - hogy készülnek?

Sokszor jön jól egy póló - ajándéknak, meglepetésnek vagy akár saját magunknak - amire általunk választott felirat kerül. Ha érdekel, hogy mik a legfrissebb trendek, hogy otthon is kivitelezhető-e -

2019. Június 06. 19:11, csütörtök | PR

Mennyi múlhat egy bizonyítvány fordításán!

Külföldön új életet kezdeni hatalmas kaland, de még annál is nagyobb kihívás. Egy olyan apróság, mint félrefordított végzettségünk, könnyen sikeres elhelyezkedésünkbe, egyetemi felvételinkbe kerülhet.

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.