Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Január 08. 07:37, vasárnap | Belföld
Forrás: Stop.hu

Hogyan éljük túl a világvégét? - VIDEÓ

Hogyan éljük túl a világvégét? - VIDEÓ

A csapból is a 2012-es világvége híre folyik, ám a legfontosabbat eddig még senki nem említette. Hogyan lehet túlélni?

A youtube-ra felkerült egy videó, melyből megtudhatjuk, mit kell tennünk, hogy átvészelhessük az ítéletnapot.

Már tavaly májusban felkerült az internetre a videó, amelyben foglaltak segítségével túlélhetjük a 2012-es világvégét. Közeledve a vég napjához nem halogathatjuk a videó megtekintését, egyre nagyobb szükségünk lehet a praktikákra, amiket megoszt velünk a túléléshez. Hat lépésen keresztül tájékozódhatunk a teendőinkről, mindezt egy fiatal férfival szemlélteti, hogy biztosra menjünk.

Mindenekelőtt van egy felsorolás, mikre lesz szükségünk. Először is kell egy "utolsó ítéletközösség". Ez itt még furcsán hangzik, ám rögtön az első lépésben fény derül szerepére. Szükséges még egy apokalipszismenedék, nem romlandó étel és víz. A listán ezen kívül csupa kézenfekvő dolgok szerepelnek, mint például a megfelelő öltözet, egészségügyi felszerelés, katasztrófavédelmi tudnivalók, jó erőnlét és egy nagyon fontos, ám mégis szabadon választható dolog, a "túlélési készség".

Az első lépést azzal kezdi, hogy csatlakozzunk egy utolsó ítéletközösséghez. Ez azért fontos, mert csapatban sokkal könnyebben boldogul az ember, mint egyedül. Aztán lépjünk be abba a földalatti bunkerhálózatba, amit direkt erre a célra építettek egy éven keresztül. Mivel a bunkerbe is csak engedéllyel lehet belépni, nekünk minimum ötvenezer dollárral kell beszállnunk a költségekbe, és hogy biztosan elfogadjanak, jó, ha kifejlesztünk egy olyan túlélő készséget, ami hasznos lesz a föld alatt.

Második teendőt azoknak ajánlja, akik inkább dolgoznak együtt, mint csapatban. Azt mondja, hogy aki maga is boldogul, készítsen, vagy vegyen egy előre gyártott menedéket magának az apokalipszisre, és álcázza jól, hogy a szomszédok ki ne szúrják, vagy kárt ne tegyenek benne.

Következő lépésben fel kell tölteni a bázist a listán felsorolt élelemmel, vízzel, ruházattal. Ez után kicsit különlegesebb a feladat. Szerezzünk be tűzbiztos anyagot a ruhákra, és káliumjodid tablettákat, hogy védjen az esetleges sugárzás ellen, mert: "Végül is nem tudjuk pontosan, hogyan fog eljönni a vég"- hallható a felvételen.

Utolsó előtti lépésként említi a videó, hogy vigyünk le olyan eszközöket, amelyekkel, ha már biztonságos elhagyni a bunkert, újra lehet kezdeni a föld felszínén. Ilyen eszköz például a vízálló gyufa, eszközök, melyek nem elektromossággal működnek, és magvak, hogy kertet építhessünk.

Végül, amíg még le nem megyünk a földalatti menedékbe, fordítsunk gondot az erőnlétünkre, fittségünkre, hogy könnyebben viseljük majd a megpróbáltatásokat.

Címkék: világvége

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.