Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2011. December 21. 05:58, szerda | Belföld
Forrás: Stop.hu

Hogy lett Csányi Sándorból a legfelkapottabb színész?

Hogy lett Csányi Sándorból a legfelkapottabb színész?

36 éves Csányi Sándor színész, aki olyan rossz gyerek volt, hogy alig tudott leérettségizni. Három iskolából is kitették a szűrét, míg a negyedikben, egy épületgépészeti szakközépiskolában végül vizsgázhatott.

Negyedikre jutott be a Színiakadémiára is. Ő maga is belátja, hogy a főiskolai felvételiken, azóta elhagyott súlyos hiányossága miatt bukott el háromszor is. Ugyanis annyira hadart, hogy nem lehetett érteni egy szavát sem. De addig sem töltötte tétlenül az időt, megfogadva Csákányi Eszter tanácsát, a kaposvári Csiky Gergely Színház csoportos szereplője lett, vagyis egyike a névtelen alabárdosoknak. Éppen egy évtizede, 2001-ben kapta meg a diplomáját, úgyhogy az idén ennek jubileumát is megünnepelheti.

Friss diplomásként a Krétakör Színház tagja lett, majd egy évre rá a Radnóti Színházba szerződött. Ott játszik ma is. Népszerűségét a filmjeinek köszönheti. Nevét a Kontroll című filmben nyújtott alakításával ismerte meg az ország és Európa is: Angliában megválasztották a kontinens legjobb filmszínészévé.

Az elmúlt évtizedben tucatnyi nagy sikerű filmben játszott, legyen elég csak a Jadviga párnája, az I Love Budapest, az Állítsátok meg Terézanyut!, a Csak szex és más semmi, az S.O.S. szerelem és a Rokonok című mozit említeni.

Csányi Sándor egy korábbi televíziós műsorban elárulta, sokszor ő maga sem tudja, hogyan képes összeegyeztetni a teendőit, hiszen az egész napja egy rohanás. Mégis van energiája, hogy a munka mellett segítsen azoknak, akiknek már az is sokat jelent, ha csak meghallgatja őket. Több karitatív tevékenysége mellett látogatója a Hospice háznak is.

- Itt olyan emberekkel találkozom, akik éppen búcsúznak az élettől. Ezek a látogatások nem rólam szólnak, kizárólag róluk! Ha szeretnének kimenni egyet sétálni, segítek nekik, de a legnagyobb szükségük általában a beszélgetésre van, hogy meghallgassák őket. Nem én vagyok előtérben, és egyáltalán nem áldozat a részemről! Sőt, egy egocentrikus embernek, aki szeret magáról beszélni, ez fontos tanulási folyamat. Rendkívül megindító, én köszönöm, hogy ott lehetek, és ezek a lenyűgöző emberek mesélnek az életükről! Előfordult már, hogy elsírtam magam, ennek ellenére én ott csak kapok.

Csányi Sándor napjaink egyik legfelkapottabb színésze, bár a bulvármédiában keveset lehet olvasni róla, a magánéletéről ugyanis sohasem nyilatkozik.

Azért tudni lehet ezt-azt róla, házasságának válsága a szintén remek színésznővel, Pokorny Livával, válásuk, illetve kapcsolata a Barátok köztből ismert Erdélyi Tímeával pár éve vezető hír volt egyes lapokban. Van egy kisfia, a nyolcéves Misi.

Címkék: Csányi Sándor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t

2024. Július 19. 08:16, péntek | Belföld

Szombatról elhalasztották a Balaton-átúszást

Csütörtökön a szervezők elhalasztották a szombatra tervezett Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Belföld

Pénteken és vasárnap napos, szombaton felhős idő várható

Pénteken és vasárnap napos, meleg idő lesz, de szombaton előbb a Dunántúlon, majd később a középső országrészben is felhős idő várható, néhol esővel

2024. Július 19. 08:13, péntek | Belföld

Rétvári Bence: elfogadhatatlan, ami a szolnoki kalandparkban történt

Elfogadhatatlan és felháborító az, ami a szolnoki kalandparkban készült videón látható - közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-vel.