Városlista
2023. december 2, szombat - Melinda

Hírek

2022. Február 28. 13:07, hétfő | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Hirdetett, de nem postázott – elfogták a csalássorozat elkövetőjét

Hirdetett, de nem postázott – elfogták a csalássorozat elkövetőjét

A gyanú szerint 66 vásárlótól több mint kétmillió forintot csalt ki az a férfi, aki játékkonzolokat és jakuzzikat árult az interneten.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága csalás bűntett miatt indított eljárást 2020 novemberében, mivel egyre több feljelentés érkezett arról, hogy egy férfi játékkonzolokat és jakuzzikat adott el az interneten, de a megrendelt termékek egy alkalommal sem érkeztek meg a vevőkhöz – közölte a rendőrség.

Az eljárás során kiderült, hogy a hirdető minden esetben előre elkérte a termékek árát, így mintegy 66 vásárlótól több mint kétmillió forintot csalt ki.

Miután a csepeli nyomozók azonosították a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható P. Róbertet, akit február 23-án Budapest XXI. kerületében elfogtak és a kerületi rendőrkapitányságra előállítottak.

A 42 éves férfit a rendőrök hatvanhat rendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A gyanúsított a bűncselekmények elkövetését elismerte. A nyomozók továbbra is vizsgálják, hogy P. Róbert összefüggésbe hozható-e más bűncselekmények elkövetésével.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 30. 08:16, csütörtök | Kék hírek

Amerikai katonának adta ki magát, több alkalommal is utalt neki pénzt a magyarországi nő

A balatonalmádi sértett megismerkedett egy magát amerikai katonának valló személlyel az egyik közösségi portálon.

2023. November 29. 17:27, szerda | Kék hírek

Elítélték a tanárt, aki kiskorúval folytatott szerelmi viszonyt

Nem jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Püspökladányi Járásbíróság azt a tanárt, aki iskolája kiskorú diákjával folytatott szerelmi viszonyt

2023. November 24. 10:15, péntek | Kék hírek

Másfél év alatt 171 millió forintot szerzett idős áldozatától a csaló

Különösen nagy kárt okozó csalás, sikkasztás és gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy idős, beteg embert kihasználó 52 éves férfi ellen.

2023. November 24. 06:00, péntek | Kék hírek

Tényleges életfogytiglanra ítélték az apát, aki álmukban végzett lányaival Aszódon

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte elsőfokon a Budapest Környéki Törvényszék a férfit, aki a hozzá kapcsolattartásra érkező két lányát álmukban megölte Aszódon - közölte a bíróság az MTI-vel csütörtökön.