Városlista
2023. december 2, szombat - Melinda

Hírek

2010. Május 11. 20:17, kedd | Helyi
Forrás: Városháza sajtóreferens

Hévíz vezeti az uniós támogatások települési toplistáját

Hévíz vezeti az uniós támogatások települési toplistáját

Aligha tudatosult a gyógyfürdőjéről híres Hévíz lakóiban, hogy az elmúlt három és fél év alatt, közösségi szinten jócskán megtollasodtak –írja a HVG az uniós támogatások települési toplistájáról készített írásában. A 200

A lakosonként legtöbb EU-támogatást szerzett kisebb városok toplistáját a jelentős turisztikai vonzerőt képviselő Hévíz vezeti, az ezüstérmes Tokaj, és a bronzérmes Mórahalom előtt. A városlakók között a hévíziek vezetnek fejenként 28,8 millió megítélt támogatással. A városok körében abszolút értékben a legtöbb támogatást elért, a top-tabella 10. helyén tanyázó Keszthely (megítélt támogatás 9 millió forint/fő) az elkerülő utaknak köszönheti előkelő helyezését. A megyei jogú városok 24-es listáján Zalaegerszeg a 18. helyen szerepel (17,2 millió) az egy lakosra jutó megítélt uniós támogatásokat összesítő rangsorban. A gyógyüdülőhelyen a nyilvántartott álláskeresők aránya nem éri el a négy és fél százalékot, és Keszthely is jóval az országos átlag alatt szerepel 8,5 százalékkal.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 13:35, szombat | Belföld

Paloznaki Jazzpiknik: Morcheeba és Brand New Heavies is lesz

A Brand New Heavies, a Morcheeba, Tony Hadley (ex-Spandau Ballet) és a Son Mieux is koncertet ad a Paloznaki Jazzpikniken, amelyet 2024. augusztus 1-től 3-ig rendeznek.

2023. December 02. 13:32, szombat | Belföld

Időkapszulát és egy 122 éves levelet találtak az eleki templom kupolájában

Időkapszulát és az egykori esperes-plébános 122 éve írt levelét találták meg a Sarlós Boldogasszony-templom kupolájában a Békés vármegyei Eleken.

2023. December 02. 13:30, szombat | Külföld

Klímacsúcs - Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia teremelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.

2023. December 02. 06:00, szombat | Belföld

Novák Katalin: a fenntartható jövőhöz fenntartható demográfiára van szükség

A család nem oka, hanem megoldása az éghajlati válságnak, a fenntartható jövőhöz fenntartható demográfiára van szükség