Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2013. Január 18. 17:40, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Havazás - Buszok, teherautók, személykocsik akadtak el Keszthely közelében

Havazás - Buszok, teherautók, személykocsik akadtak el Keszthely közelében

Lezárták a 71-es főút Keszthelyt elkerülő szakaszát, ahol péntek délután autóbuszok, személyautók, kamionok és furgonok akadtak el.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a 71-es főúton, Fenékpuszta térségében 500-600 méter hosszan egy méter magasságú hóátfúvások alakultak ki, ezért tömegesen akadtak el járművek péntek délután. A tűzoltóság kiérkezésekor hét kamion, négy személygépkocsi, két furgon és két autóbusz vesztegelt, a mentésük után lezárták az utat.


Tótszentmárton és Becsehely között a közútkezelő járműve is elakadt, a nagykanizsai tűzoltók daruval mentették ki. Reziben, Zalakomár és Galambok között, valamint Felsőpáhokon személyautókat, az M7-es autópálya zalakomári pihenőhelyénél és a 76-os főúton pedig kamiont kellett kisegíteniük a tűzoltóknak.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-nek arról számolt be, hogy péntek délután újra megközelíthetővé vált a Vasboldogasszonyhoz tartozó Csöngetmajor. Időközben azonban a Vaspörhöz tartozó Velence települést zárta el a hó a külvilágtól.

Zala megyében hóátfúvás miatt zárva van a 75-ös főút baki tető és Zalaszentmihály közötti szakasza, a Galambok és a 7-es főút közötti út, a Kisgörbő és Zalaszentgrót közötti összekötő út, a 7356-os jelű út Kehidakustánynál, a Baglad és Nemesnép, a Gelse és Zalaszentbalázs, a Söjtör és Tófej közötti útszakasz, valamint a 75111-ös jelű út Sármellék és a 75-ös főút csomópontja között.

Facebook oldalunkon folyamatosan tájékoztatunk Bennetek a kialakult hóhelyzetről. Ha Nektek is bármi infótok van, küldjétek el nekünk, vagy osszátok meg a Facebook oldalunkon!

Címkék: közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.