Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2018. Július 15. 10:17, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Hat településen tartanak ma időközi önkormányzati választást

Hat településen tartanak ma időközi önkormányzati választást

Hat településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Ágon és Vaspörben polgármestert, Veszprémben, Miskolcon, Sopronban és Hernádbűdön képviselőket választanak.

Az észak-baranyai Ágon a polgármesteri tisztségért egy független jelölt indul, a község választói névjegyzékében 152-en szerepelnek.

A Zala megyei Vaspörben szintén polgármestert választanak, a voksolást azért kellett kiírni, mert a településvezető márciusban elhunyt. A posztért két független jelölt indul. A 343 lelkes faluban 309 választásra jogosult adhatja le a voksát.

Veszprémben a 8. számú egyéni választókerületben önkormányzati képviselőt választanak, a képviselői helyért két jelölt indul. A településen 3987 választópolgár adhatja le szavazatát.

Miskolcon a 12. számú egyéni választókerületben a képviselői tisztségért öt jelölt indul, a választáson 6897 helybéli szavazhat.

Sopronban az 1. számú egyéni választókerületben a képviselői helyért négyen versengenek, a választáson 4201 helybéli szavazhat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádbűd választópolgárai négytagú képviselő-testület tagjaira szavazhatnak, mert a testület tagjai tavasszal lemondtak, és bár a megüresedett mandátumokat a helyi választási bizottság a listán a következő négy legtöbb szavazatot kapó jelöltnek kiadta, ám ők is lemondtak. A vasárnapi időközi választáson a négy képviselői helyért nyolc független jelölt indul - közülük többen az előző választáson is indultak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:16, kedd | Belföld

Újabb két Airbus H225M helikopterrel bővült a Magyar Honvédség flottája

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából

2024. Május 14. 08:13, kedd | Belföld

Köznevelési főosztályvezető: 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig

Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési stratégiai főosztályvezetője Kecskeméten hétfőn

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.