Hírek
2014. Február 22. 05:00, szombat |
Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Hasnyálmirigyrákot okozhat a feldolgozott hús
Napi két szelet bacon szalonna vagy egy kolbász jelentősen megnöveli a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázatát - állapította meg egy svéd tanulmány, amelyről a Fox News számol be.
A kutatók számításai szerint napi mindössze 51 gramm feldolgozott hús fogyasztása, mintegy 19 százalékkal megnöveli a halálos daganatos betegség kialakulásának kockázatát.
Az étrendben meglehetősen gyakran használt feldolgozott, pácolt vagy füstölt húsok mindennapos fogyasztása rendkívül káros lehet. Ráadásul a hasnyálmirigyrákot meglehetősen nehéz diagnosztizálni. Egyrészt mert nincs rá megfelelő szűrési módszer, másrészt mert a páciensek nem veszik komolyan a tüneteket: sárgaság, hasi fájdalom, fogyás.
Fő csapás tehát ebben az esetben is a megelőzés lenne, s a tanulmány szerint ezt könnyen meg lehet tenni, csupán csökkenteni kell a feldolgozott húsok fogyasztását.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően
A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.
2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld
GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt
Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel
2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld
KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál
Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.