Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 12. 13:14, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Háromszázmilliós áfacsalással gyanúsítanak egy balatonboglári vállalkozót

Háromszázmilliós áfacsalással gyanúsítanak egy balatonboglári vállalkozót

Háromszázmilliós áfacsalással gyanúsítanak egy balatonboglári vállalkozót; a férfi Kínából szerzett be lámpákat, az árut azonban papíron Szlovákiában vámolták el, így itthon nem kellett utána áfát fizetniük

- adta hírül a kapos.hu pénteken.

Ifkovics Andrea, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-Dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtószóvivője arról tájékoztatta a portált, hogy az adónyomozók a napokban csaptak le a férfira. Egy balatoni luxusingatlanban tartott házkutatáskor az adónyomozók több, a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható bizonyítékot foglaltak le, köztük fiktív számlákat, fuvarleveleket, könyvelési anyagokat, a balatonboglári vállalkozó luxusautóját, motorkerékpárját, továbbá egy ingatlant, valamint az érintett cégeknek és vezetőiknek a bankszámláin lévő pénzt.
A házkutatás közben kiderült: a férfi a villájában és az irodájában is lopta az áramot, és szlovák rendszámú autóval járt. Az egymilliárdot érő ingatlanban konditerem, uszoda és játékterem is van. A lámpák egy balatonboglári raktárban porosodtak.
A balatonboglári vállalkozóra és bűntársaira költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás miatt indult eljárás. Hat embert gyanúsítanak az ügyben, ketten már előzetes letartóztatásban vannak.
Az MTI érdeklődésére Ifkovics Andrea közölte, hogy a portálon megjelenteken túl nincs további, érdemi információja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.