Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2013. Március 28. 08:50, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Három napon át tart az ötödik Várkapunyitó Szigligeten

Három napon át tart az ötödik Várkapunyitó Szigligeten

Ha az időjárás engedi, megtartják a Várkapunyitót a hétvégén Szigligeten - mondta az MTI-nek Balassa Balázs polgármester kedden.

A szezonnyitó rendezvényt ötödször rendezik meg a Balaton-parti településen; szombattól hátfőig számos színes, érdekes program várja a látogatókat a szigligeti várban.
Szombaton 14 órakor a Badacsonytördemic néptánccsoport műsorával kezdődik a várkapunyitó, majd solymász-, fegyver- és harcászati bemutatóval folytatódik; 16 órától Varga Miklós szórakoztatja a közönséget.
Vasárnap 11-kor a középkori zenét játszó Bordó Sárkány Régizenei Rend lép fel, majd a Gyenes Néptánccsoport ad műsort. Fél 1 után kezdődik Ferrus Lupus H. E. fegyver- és harcászati bemutatója, aztán kerül sor a hagyományos apródavatásra. Fél 3-kor Paprika Jancsi bábelőadás lesz, aztán a T.M. Stúdió Moliere Nők iskolája című darabját mutatja be.
Négy óra előtt nem sokkal a Zúgó Nyilak Történelmi Íjász Egyesület fegyver- és harcászati bemutatója, majd ismét a Bordó Sárkány Régizenei Rend szórakoztatja a látogatókat.
Húsvéthétfőn 11 órakor a Szelindek együttes műsora, déltől a Miamanó Színház Mesék Mátyás királyról című mesejátéka szerepel a programban, ezt 13 órakor a Magyar Királyi Kardforgatók Rendjének fegyver- és harcászati bemutatója követi. Kettőkor Sashalmi Orsi történelmi dalokat énekel, háromnegyed háromkor ismét apródokat avatnak, a napot pedig a Szelindek együttes zárja középkori zenével.
A szigligeti vár március hónapban 9 órától 17 óráig, áprilisban 9 órától 18 óráig tart nyitva.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.