Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Szeptember 17. 11:44, hétfő | Helyi
Forrás: keszthely.hu

Harmonikaszótól volt hangos a keszthelyi part

Harmonikaszótól volt hangos a keszthelyi part

Ahogy az elmúlt években mindig, idén is vidám harmonikaszó kísérte a Fő tértől a Balaton-partig tartó útjukon a keszthelyi szüreti fesztivál résztvevőit.

Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete a vigassággal együtt ismét megrendezte a Tabányi harmonikafesztivált. Nádler Józsefné, a szervezet elnöke elmondta: 2006-ban határoztak úgy, hogy a hazánkban méltatlanul háttérbe szorított hangszert népszerűsítik, szüreti rendezvénnyel egybekötött gálát szerveznek.

– A programra meghívtuk Tabányi Mihályt, a harmonika koronázatlan királyát, aki közel nyolcvan éve játszik a hangszeren – tette hozzá. – De invitáltunk a gálára amatőr harmonikásokat is, akik nagy sikerű műsort adtak. Majd pár év szünet után újra beindult a program, az idei már az ötödik Tabányi gála, melyen jelen vannak az első rendezvény harmonikásai is.

őt, maga Tabányi Mihály is újra közönség elé lépett.
– Keszthely szeptemberben a harmonikások székhelye, ehhez kétség nem férhet – mondta a muzsikus, hozzátéve: kollégáival örülnek, hogy zenélhetnek, s hálásak a közönség vastapsáért. – Én magam is várom, hogy jöhessek, s játszhassak. A város, a Balaton-part kiváló helyszíne a gálának.

Ez újra bebizonyosodott, hiszen a közönség vastapssal köszönte meg a harmonikazenét, és természetesen a többi produkciót is.

Címkék: szüret

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe