Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Február 10. 07:42, péntek | Sport
Forrás: mno.hu

Harcsa nagy fogása

Harcsa nagy fogása

Ha valaki tizenkilenc évesen, ifjúsági olimpiai és vb-bronzérmesként legyőz egy kétszeres felnőtt világbajnokot, akkor azt mondhatjuk, tehetsége bravúros megerősítést nyert.

Márpedig Harcsa Zoltán Debrecenben, a Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékverseny negyeddöntőjében 9:8-ra verte a 2007-es és 2009-es vb-aranyérmes üzbég Abbosz Atojevet.

Harcsa Zoltán tapasztalt mestere, Szántó Imre a Magyar Nemzet hétfői számának hasábjain azt nyilatkozta, 19 éves tanítványa lehet a londoni olimpián a sötét ló, aki az ellenfeleknek kellemetlen, nekünk pedig kellemes meglepetést okoz. Az ifjú titán most Debrecenben, a Bocskai-emlékverseny negyeddöntőjében tanúságot tett arról, hogy edzője nem hiába a szakma egyik legnagyobbja.

Pedig a sorsolás nem kedvezett, hiszen azonnal kikapta a mezőnyből a 2007-es chicagói félnehéz- (81 kg) és a 2009-es milánói középsúlyú (75) világbajnokot, az üzbég Abbosz Atojevet. Harcsa tehetségét ifjúsági olimpiai és vb-bronza, Eb-ezüstje jelezte, de a felnőttek között már csak a kora miatt sem villoghatott. A tavalyi bakui vb-n azért megszerezte a londoni ötkarikás kvótát.
Most a Bocskain pedig igazi bravúrt aratott, hiszen a szünetekbeli 3:2-es és 5:4-es vezetést követően 9:8-ra verte Atojevet. Szakos József, a hazai szakszövetség tanácsadója, Erdei Zsolt egyik nevelőedzője szerint reálisan, mert nagyon jól tempózott és váltott ritmust, amikor kellett. „Szerintem az egy pont különbség jogos volt, most már mindenkit megeszek, aki szembe jön” – lihegte közvetlenül a meccs után az Unio Kispest ifjú klasszisa, aki pénteken a lengyel Tomasz Jablonskin át juthat a viadal fináléjába.

Ami a többi magyart illeti, a debreceniek búsonghattak Kalucza Norbert (52 kg) kiesésén, a válogatottak közül Ungvári István (49), Dobrádi Zsolt (52) és a 2010-es moszkvai Európa-bajnok Bacskai Balázs (69) nem hibázott. Pontosabban utóbbi a második menet közepén mégis, hiszen számolni kellett rá, de közvetlen KO-veszély ettől még nem állt fel, végül 18:12-re legyőzte a lengyel Tomasz Kotot. Pénteken a török Öner Sipal ellen léphet tovább, remélhetőleg padlózás nélkül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.