Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2012. Január 11. 07:45, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Ha állampapírokba fektetik a pénzt, az ország stabilabbá válik

Ha állampapírokba fektetik a pénzt, az ország stabilabbá válik

Azok az országok, ahol az állam első sorban saját polgárainak tartozik, kevésbé vannak kitéve sérüléseknek – írja a szerdán utcára kerülő számában a Magyar Nemzet.

Elősegíti a nemzeti függetlenséget az állampapírokba fektetett pénz. Ezek népszerűsítésére indul kampány az elkövetkező napokban Magyarországon.

A program azoknak a magyar állampolgároknak szól, akinek van megtakarítása és a pénzügyi válság körülményei között a magas hozam mellett a biztonságot is kiemelt fontosságúnak tekinti. A kampány háttereként az szolgál, hogy a központ növelni kívánja a belföldi befektetők, ezen belül a lakosság részesedését az államadósság finanszírozásában.

A lap kitér rá, hogy a Prémium Magyar Államkötvény elnevezésű (2015/J sorozatszámú) papírt szerdától lehet jegyezni. A kötvény három évre kínál befektetési lehetőséget, változó kamatozással. A kamatozás alapja a 2011-ben, illetve 2010 novemberi adatok alapján számított fogyasztói árindex, amelyre a magyar állam ötszázalékos kamatprémiumot fizet.

Mivel 2011 novemberében 4,3 százalék volt az infláció, így – az ötszázalékos kamatprémiummal együtt – 9,3 százalékos induló éves kamatot biztosít az államkötvény az első évben a vásárlónak.

A kötvényt a Magyar Államkincstár fiókjaiban lehet megvásárolni, ahol nem kell számlavezetési díjat fizetni, csupán a megtakarítások után járó kamatadót kell állni – írja a Magyar Nemzet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).