Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Május 31. 21:09, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Gyilkosság miatt öt ember ellen javasolnak vádemelést Zalában

Gyilkosság miatt öt ember ellen javasolnak vádemelést Zalában

Öt ember, köztük egy nő és egy fiatalkorú fiú ellen javasol vádemelést a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a Bánokszentgyörgyön tavaly novemberben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt

- tájékoztatta a főkapitányság csütörtökön az MTI-t.

A közlemény felidézi, hogy a mentők tavaly november 3-án este tettek bejelentést a nagykanizsai rendőrkapitányságra arról, hogy Bánokszentgyörgyön az egyik épület előtt egy 48 éves helybeli férfit bántalmaztak. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
A közeli lakóházra is kiterjesztett vizsgálat és helyszíni szemle során számos bizonyíték került elő, amelyek megalapozták a rendőrség gyanúját, hogy az ott élők követhették el a gyilkosságot.
Még aznap éjszaka egy fiatalkorú fiút és három felnőtt férfit hallgattak ki gyanúsítottként az emberölés megalapozott gyanúja miatt. A nyomozás során később egy nőt is kihallgattak, aki az ugyancsak megalapozott gyanú szerint bűnsegédként vett részt az emberölésben. Az öt ember a gyilkosság óta előzetes letartóztatásban van.
Az igazságügyi orvos szakértő megállapítása szerint a gyanúsítottak különös kegyetlenséggel követték el a gyilkosságot. A nyomozás lezárultával a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vádemelési javaslattal adta át az iratokat a Zala Megyei Főügyészségnek.
A rendőrség akkori tájékoztatása szerint nem sokkal a bejelentés után elfogtak egy 41 éves férfit és egy 17 éves fiút - mindketten bánokszentgyörgyi lakosok -, valamint egy 29 éves borsfai és egy 31 éves szepetneki férfit.
A Zalai Hírlapnak az elhunyt testvére másnap azt mondta: tudomása szerint egy kerékpár volt a gyilkosság oka, a sógornőjétől lopták el. Férje, a későbbi áldozat sejtette, kiknél kell keresnie, ezért el is indult érte.
Később a testvére azt hallotta, hogy a házánál "elkezdték ütni, ő megpróbált elmenekülni, de utánamentek, és tovább verték addig, míg meg nem halt".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.