Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. November 14. 08:16, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Garancia II. rész - Német gyártók

Garancia II. rész - Német gyártók

Kedden a koreai autógyártók garanciakínálatát mutattuk be, most pedig a német autóipar kerül terítékre, valamint a szavatosságról is szót ejtünk.

A garanciaidőt figyelembe véve a dél-koreai cégek lépéselőnyre tettek szert, erről a 7 év garancia – mit jelent autós nyelven? című cikkből tudhatnak meg többet. Persze önmagában a hosszú garanciaidő nem jelent automatikus sikert, a német gyártmányok még mindig hatalmas népszerűségnek örvendenek hazánkban, és a minőséget figyelembe véve nem alaptalanul. Ki ne hallotta volna a kifejezést: Opel, ami sosem kop el...

Mit kínál az Opel, a Ford, és a Volkswagen-csoport?

Az Opel kétéves, kilométer-korlátozás nélküli garanciát ad, és magában foglalja az Opel országúti segélyszolgálatot is, ami gyakorlatilag egy assistance-szolgáltatást jelent.

A Ford 2011. október 3-át követően gyártott minden személygépkocsira 2 év alapgaranciát + 3 év hajtáslánc-garanciát vállal, amely a következő egységekre terjed ki: motor, sebességváltó, hajtáslánc.
Itt modellenként eltérő a kilométer-korlátozás:
- 100000 km: Fiesta, Fusion, Galaxy, Ka, Kuga, C-Max, S-Max
- 50000 km: Focus, Mondeo

A Volkswagen-csoport mindegyik márkájánál négyéves garanciát kapunk. Az Audinál CarLife Plus, a Volkswagennél és a Seatnál Garancia4, a Skodánál pedig Gmax a neve a szolgáltatásnak. A négy év úgy jön össze, hogy a hazai importőr a hagyományos, két év kilométer-korlátozás nélküli jótállást további két évvel terjeszti ki, kétszázezres futásteljesítményig. Az Opelhez és a Fordhoz hasonlóan ennek is az a feltétele, hogy mindig a márkaszervizt látogassuk.

Német prémiummárkák garanciái

A Mercedes-Benz is kétéves, kilométer-korlátozás nélküli garanciát ad, ami havidíjas szerződéssel meghosszabbítható. A havidíj futástól és időtartamtól függ. A Mercedesekhez egyedülálló módon harminc év átrozsdásodási garanciát vállalnak. Ennek is feltétele a márkaszervizben történő rendszeres átvizsgálás és karbantartás, márpedig gyaníthatóan kevés olyan tulajdonos lesz, aki a 29 éves Mercijét is márkaszervizbe viszi.

A BMW meghosszabbítható garanciaidőt kínál. A két év kilométer-korlátozás nélkül jár, azon felül meghosszabbított jótállást vásárolhatunk. Ennél érdekesebb az úgynevezett BSI-szolgáltatás, ami benne van az összes új BMW alapárában, és a következőket tartalmazza: öt évig vagy százezer kilométerig a kötelező karbantartásokat (olaj, mindenféle szűrő, fékfolyadék, gyújtógyertyák, átvizsgálások) a gyártó fizeti.
Fejlesztett változata a BSI Plus, amelybe már egyes kopó-forgó alkatrészek (fékbetétek és -tárcsák, kuplungtárcsa, ablaktörlőlapátok) is beletartoznak, ám ezt nem biztos, hogy érdemes megvásárolni, ugyanis a BSI Plus motorizáltságtól függően akár 500 000 forintba is kerülhet.

A BMW kiemelkedik a német mezőnyből a BSI-szolgáltatás révén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során