Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Február 23. 15:33, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Friss Rendőrségi hírek Zala megyéből

Friss Rendőrségi hírek Zala megyéből

Motoros baleset, ittas vezetők, leleményes rendőrök

Motorkerékpárral szenvedett balesetet egy helybeli férfi Esztergályhorvátiban szerdán délután. Az Arany János utcában feltehetően a megengedett sebességet jelentősen túllépve haladt 600 cm³-es motorjával, amikor annak első kereke „beszitált”, irányíthatatlanná vált, majd az oldalár dőlve elesett. Ezt követően a motorkerékpár több mint 130 méter csúszás után állt meg. Az elsődleges orvosi vélemény alapján a motoros nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

« « « » » »

Három ittas vezetővel szemben intézkedtek a rendőrök Zala megyében szerdán. Délelőtt Keszthelyen egy helybeli nőt, éjszaka Resznek külterületén egy férfit igazoltattak a járőrök, amelyek során ittas vezetés gyanúja merült fel, ezért a sofőrök vezetői engedélyük bevonása mellett büntetőlejárást kezdeményeztek velük szemben.

« « « » » »

Zalaegerszegen is pozitív értéket jelzett az alkoholszonda annál az esztergályhorváti férfinál, aki járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezette személygépkocsiját az éjszakai órákban. A jármű vezetőjét vérvételre állították elő, majd az elkövetett jogsértések miatt feljelentést tettek vele szemben.

« « « » » »

Egy zalaegerszegi áruházban két nőt értek lopáson, akik ruhaneműket tulajdonítottak el több mint 10.000 Ft értékben. A biztonsági szolgálat kamerarendszeren rögzítette a lopást, melynek során az elkövetőkben felismerték azt a két nőt, akik előző napon egy mobiltelefont loptak el az áruházból oly módon, hogy a próbafülkében felfeszítették a biztonsági széfert, abból emelték ki a 16.000 forintos készüléket, dobozát pedig hátrahagyták. A rendőrök előállították, majd büntetőeljárást indítottak a két nővel szemben.

« « « » » »

Korai kiadású rendszám buktatta le a Fordost

Egy Ford Focus-on lévő, a járműtípushoz képest korábbi években kibocsátott betűjelzésű rendszámtábla keltette fel szerdán a rendőrök figyelmét Nagykanizsán. Igazoltatták a gépkocsi vezetőjét, aki kihallgatása során elismerte, hogy a hatóság által ideiglenesen bevont rendszámtábla helyett egy korábbi járművének rendszámtábláit szerelte fel a Fordra. Az eredetileg Lada Samarára kibocsátott hatósági jelzéseket a Rendőrség lefoglalta – a történtek miatt egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.