Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Október 04. 07:46, kedd | Belföld
Forrás: mti

Fővárosi robbantás - Számos bejelentést és további felvételeket vizsgálnak a hatóságok

Fővárosi robbantás - Számos bejelentést és további felvételeket vizsgálnak a hatóságok

Számos bejelentés érkezett és több felvételt is eljuttattak a hatóságoknak a Teréz körúti robbantással összefüggésben - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI megkeresésére.

Nagy Andrea tájékoztatása szerint hétfő délutánig 430 bejelentés érkezett az ingyenesen hívható zöld számra, továbbá az elkövető felkutatása céljából létrehozott oldalra 30 kép- és videofelvételt töltöttek fel. A bejelentések ellenőrzése és a felvételek elemzése - a rendőrséggel együttműködve - folyamatosan zajlik.

A Teréz körúti robbantás ügyében a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség - a rendőrséggel együttműködve - továbbra is nagy erőkkel és soron kívül végzi - emelte ki. Azzal kapcsolatban azonban, hogy eddig milyen nyomozati cselekményeket végeztünk - így különösen, hogy kihallgatták-e a tanúként a robbantás következtében megsérült rendőrnőt - a nyomozás érdekeire figyelemmel jelenleg nem adnak tájékoztatást - tette hozzá a KNYF szóvivője.

A VI. kerületi Teréz körúton, a Király utcánál, egy földszinti üzlethelyiségnél szeptember 24-én éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsérült. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomoz soron kívül, nagy erőkkel, a rendőrséggel együttműködve.

Az országos rendőrfőkapitány a nyomravezetőnek nettó 10 millió forint díjat tűzött ki. A bejelentő személyét bizalmasan kezelik.

A KNYF több fénykép- és kamerafelvételeket tett közzé a feltételezett Teréz körúti robbantóról, akinek azonosításához továbbra is kérik a lakosság közreműködését. Azt kérik, hogy aki a felvételeken látható férfit felismeri, személyéről, tartózkodási helyéről bármilyen információja van, tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06 80 620 107-es számon, vagy a Telefontanú 06 80 555 111-es zöld számán. Bejelentését megteheti a 107, 112 központi segélyhívók valamelyikén, illetve személyesen bármelyik rendőri szervnél.

Hétfőn a Magyar Idők arról írt, hogy a robbantáskor életveszélyesen megsérült rendőrnőt már kihallgatták a nyomozók.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága hétfőn zárt ülés keretében tájékozódott az ügyről. Az ülés után a sajtónak nyilatkozó bizottsági tagok azt mondták: a hatságok több verziót is felállítottak. A legvalószínűbbként viszont azt nevezték meg, hogy a rendőrség mint szervezet ellen irányult a támadás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni