Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Október 07. 07:40, péntek | Belföld
Forrás: mti

Fővárosi robbantás - fokozódik a hajsza

Fővárosi robbantás - fokozódik a hajsza

A Teréz körúti robbantással összefüggésben csütörtökig 591 bejelentés érkezett és 34 felvételt töltöttek fel a Belügyminisztérium által létrehozott internetes oldalra a felderítő munkát segítendő

- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata.
A rendőrség honlapján megjelent tájékoztatás szerint tovább folyik a hajsza a Teréz körúti robbantó után. A Központi Nyomozó Főügyészség és a rendőrség folyamatosan gyűjti és értékeli az adatokat a szeptember 24-én történt bűncselekménnyel kapcsolatban. Az intenzív munka az általános közbiztonsági helyzetre is kihat - írták.

A közlemény szerint a nyomozati cselekmények, a rendőri jelenlét során több más bűnöző is rendőrkézre került. A robbantás napja óta, október 5-én éjfélig a rendőrség 1874 embert fogott el, közülük 492-őt érvényben lévő körözés alapján. 1045 embert bűncselekmény elkövetésén értek tetten, további 1066 embert bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő - közölte a kommunikációs szolgálat.

A rendőrség hétfőn azt közölte, hogy addig 430 bejelentés érkezett a robbantással kapcsolatban az ingyenesen hívható zöld számra, továbbá az elkövető felkutatása érdekében létrehozott oldalra 30 kép- és videofelvételt töltöttek fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni