Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Október 09. 07:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Fővárosi robbantás - alacsony vagy közepes hatóerejű robbanóanyag lehetett

Fővárosi robbantás - alacsony vagy közepes hatóerejű robbanóanyag lehetett

Gál Tamás tűzszerész szakértő szerint valószínűleg alacsony vagy közepes hatóerejű robbanóanyagot használhatott a Teréz körúti robbantó.

A bombabiztonsági szaktanácsadó az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta: a rendőrség már biztosan tudja a robbanószerkezet összetételét, de még nem hozta nyilvánosságra. Gál Tamás úgy véli: házi készítésű improvizált szerkezetet használhatott a robbantó, amelyet a robbantástechnikában használt anyaggal töltött meg. A szakértő szerint viszont nem időzítővel, inkább távirányítással hozta működésbe a szerkezetet.

A Magyar Idők szombati számában arról írt, hogy négy korábbi pokolgépre is kísértetiesen hasonlít a Teréz körúton használt csőbomba szerkezete.

A lap felidézi, a rendszerváltozástól napjainkig legalább száz, robbantással elkövetett bűncselekmény történt hazánkban, ezek többsége ma is megoldatlan, a tettes vagy tettesek ismeretlenek.

Gál Tamás ennek kapcsán megjegyezte, hogy a 2000-es évek elejéig valóban többféle robbantást is elkövettek Magyarországon, amelyek mind alvilági átrendeződéshez kötődtek. Most viszont - mint felidézte - a rendőrség egy 25-27 év körüli férfit keres, aki akkoriban még nem valószínű, hogy "aktív bűnöző" lett volna. Arra a kérdésre, hogy profi volt-e az elkövető, a szakértő azt felelte: a profit valahol képezték. Gál Tamás úgy véli a Teréz körúti robbantó inkább "felkészült" volt.

Címkék: robbantás, robbantó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.