Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Március 05. 14:07, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Formálódik az új nemzeti légitársaság

Formálódik az új nemzeti légitársaság

A február 3-án leállt Malév helyére új társaság léphet, amelyben valamilyen formában az állam is részt vállalna.

Erről a kezdeményező Magyar Légiközlekedésért Egyesület, más néven Malért alapító tagja, Demeter Csaba beszélt a Gazdasági Rádiónak. A szakmai befektető várhatóan a Tensi Csoport és annak egyik tulajdonosa, Déri Tamás lenne, ők már februárban több szakmai anyagot is készítettek a témában.

Az új nemzeti légitársaság megalakításának tervét információink szerint kedden jelentheti be a Malért. Közben a mai Népszabadság azt írja, hogy kisebb méretben ugyan, de életben maradhat a Malév két leánycége, a földi kiszolgáló és a repülőgép-karbantartó. A lap - pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva - azt írta: kormányzati szintről azt közölték, a földi kiszolgálással foglalkozó Malév Group Handling és a repülőgép-karbantartással foglalkozó Aeroplex életben maradását prioritásnak tekintik.

A Népszabadság szerint ennek két oka van: a kormány még számol egy budapesti központú légitársaság létrehozásával, amelynek e két vállalat lehet a szakmai bázisa, a másik pedig, hogy mindkét cég üzletrésze részben vagy egészében el van zálogosítva.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.