Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 27. 11:24, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Forgalomba helyezték a hévízi elkerülő út egy szakaszát

Forgalomba helyezték a hévízi elkerülő út egy szakaszát

Átadták a forgalomnak csütörtökön kora délután a hévízi elkerülő út Alsópáhok és a fürdőváros közötti 2,2 kilométeres szakaszát, az út teljes hosszában jövő őszre készül el.

Az Alsópáhok közelében tartott átadási ünnepségen Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, egyben megyei útügyi biztos elmondta: az összesen mintegy 11 kilométer hosszan épülő elkerülő első szakaszát, a felújított 75-ös főutat tavaly ősszel adták át a forgalomnak. A mostani, 2,2 kilométernyi rész ennek az Alsópáhok és Hévíz közötti folytatása.
A politikus kifejtette: alig néhány héttel ezelőtt készült el a 71-es főút Keszthelyt elkerülő szakasza, jövő őszre pedig a teljes hévízi elkerülő is befejeződik. Az utak tehermentesítik a két város belső útjait, amelyek így a környezetbarát közlekedés szempontjai szerint fejleszthetők, az elkerülőkön pedig gyorsabb és biztonságosabb a haladás.
Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője azt mondta: a Duna Aszfalt kivitelezésében készülő hévízi elkerülő útnak még mintegy kétharmadán folyik a munka. A 4,3 milliárd forintos - Új Széchenyi Tervből finanszírozott - beruházásból novemberben a Felsőpáhok és Zalaköszvényes között nyár óta lezárt részt adják át a forgalomnak, majd a munkálatokat teljesen 2014 őszére fejezik be.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.