Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Március 06. 09:14, kedd | Helyi
Forrás: balaton.hu

Fokozott figyelemmel a szabadban

Fokozott figyelemmel a szabadban

Az elmúlt napokban országszerte nőtt a szabadtéri tüzesetek száma, amelyek többsége összefüggésbe hozható a tavaszi kerti munkálatokkal.

A hétvége kellemes időjárása miatt sokan választanak szabadtéri programokat, sok esetben gyújtanak tüzet kertekben, erdőkben és mezőgazdasági területeken. Szombaton több mint 300, szabadtéren keletkezett tűzhöz riasztották országszerte a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit.
Az országban jelenleg nincs tűzgyújtási tilalom, aki kirándul, a kijelölt tűzrakó-helyeken gyújthat tüzet. Erős szél esetén azonban kerüljük ezt, hiszen a parazsat elfújhatja a szél és komoly károkat okozhat, ugyanis a száraz avaron könnyen terjed a tűz.

Ha befejezték a szabadtéri sütés-főzést vagy a kerti hulladék égetését, akkor a tüzet minden esetben oltsák el vízzel, vagy takarják le földdel. Erős szélben ne gyújtsanak tüzet a szabadban, ha mégis megtették, semmiképpen ne hagyják felügyelet nélkül. Az égetés idején legyen a közelben olyan kerti szerszám, amellyel össze lehet szedni a szél által elsodort avart, illetve ha van kerti locsolóeszköz, szükség esetén azt is használják.

Kövessék figyelemmel a hatóságok és az önkormányzatok tájékoztatását. A közúton és vasúton utazók ne dobjanak ki égő cigarettacsikket és dohányneműt a jármű ablakán, mert a kiszáradt árokparton, vasúti töltések mellett keletkező tüzek nemcsak az utazókra jelentenek veszélyt, hanem az erdőkre és mezőgazdasági területekre is.

Amennyiben mégis tűz keletkezik, annak észlelésekor az első és legfontosabb feladat a kezdeti "kis tüzek" eloltásán túl haladéktalanul értesíteni az illetékes tűzoltóságot és a terület tulajdonosát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.