Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Július 05. 08:38, kedd | Belföld
Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Fiatalos koncertek Hévízen

Fiatalos koncertek Hévízen

A fürdőváros korábban soha nem látott és hallott zenekarok fellépésével köszöntötte a nyarat az Indul a Hévízi Vakáció!? programmal.

Összesen 180 fellépővel és 15 országos hírű előadóval zajlott a 8 napos fesztivál, majd ezt követte a Szent Iván éj misztikus hétvégéje.

A fiatalok kedvencei (Fluor, SP) mellett a jazz, az operett és a pop-rock rajongói is kedvükre válogathattak. Fellépett többek között Szulák Andrea, Falusi Mariann, Oszvald Marika, Bagi Iván és Nacsa Olivér, Rúzsa Magdi, Soma és a Zanzibar együttes. Első hallásra szokatlan programok ezek az egészségturizmusáról híres városban. A belföldi vendégek számának növekedésével azonban új igények is megjelentek. 2010-ben már a vendégek 52%-a hazai volt és ez az arány évről évre javul. Az idei év első 4 hónapjában 8%-kal volt több belföldi vendég Hévízen, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban.

"Rengeteg vendéggel beszélgettünk, kíváncsiak voltunk a véleményükre. Több mint 10.000 látogató fordult meg a koncerteken, ami már önmagában is siker. Az előítéletek ellenére nem csak a fiatalok élvezték az élő zenét, hanem a középkorú, sőt idősebb korosztály is - tudtuk meg Halász Gábortól a szervező Festetics György Művelődési Központ igazgatójától. A szervezők eltökélt szándéka, hogy Hévíz turisztikai rangjához méltó, minőségi programokat honosítsanak meg. Ez egyfajta befektetés, ami megtérül. A profi színpadtechnika, percre pontos forgatókönyv és csapatmunka alapfeltétel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk