Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2011. Július 05. 08:38, kedd | Belföld
Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Fiatalos koncertek Hévízen

Fiatalos koncertek Hévízen

A fürdőváros korábban soha nem látott és hallott zenekarok fellépésével köszöntötte a nyarat az Indul a Hévízi Vakáció!? programmal.

Összesen 180 fellépővel és 15 országos hírű előadóval zajlott a 8 napos fesztivál, majd ezt követte a Szent Iván éj misztikus hétvégéje.

A fiatalok kedvencei (Fluor, SP) mellett a jazz, az operett és a pop-rock rajongói is kedvükre válogathattak. Fellépett többek között Szulák Andrea, Falusi Mariann, Oszvald Marika, Bagi Iván és Nacsa Olivér, Rúzsa Magdi, Soma és a Zanzibar együttes. Első hallásra szokatlan programok ezek az egészségturizmusáról híres városban. A belföldi vendégek számának növekedésével azonban új igények is megjelentek. 2010-ben már a vendégek 52%-a hazai volt és ez az arány évről évre javul. Az idei év első 4 hónapjában 8%-kal volt több belföldi vendég Hévízen, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban.

"Rengeteg vendéggel beszélgettünk, kíváncsiak voltunk a véleményükre. Több mint 10.000 látogató fordult meg a koncerteken, ami már önmagában is siker. Az előítéletek ellenére nem csak a fiatalok élvezték az élő zenét, hanem a középkorú, sőt idősebb korosztály is - tudtuk meg Halász Gábortól a szervező Festetics György Művelődési Központ igazgatójától. A szervezők eltökélt szándéka, hogy Hévíz turisztikai rangjához méltó, minőségi programokat honosítsanak meg. Ez egyfajta befektetés, ami megtérül. A profi színpadtechnika, percre pontos forgatókönyv és csapatmunka alapfeltétel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 09:54, csütörtök | Belföld

PM-államtitkár: könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben

2024. Február 29. 09:47, csütörtök | Belföld

Csaknem kétszer annyian haltak meg januárban, mint ahányan születtek

Az előzetes adatok szerint 2024 januárjában 6650 gyermek született, és 11 723 ember halt meg; 2023 januárjához képest a születések száma 12, a halálozásoké 1,1 százalékkal csökkent

2024. Február 29. 06:00, csütörtök | Belföld

Hamarosan indulnak a kifizetések a Napenergia Plusz programban

Megszülettek az első támogatói döntések a Napenergia Plusz programban, tavasszal pedig megkezdődhetnek a kifizetések, megindulhat a modern napelemes rendszerek telepítése