Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Október 02. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fiatalok pénzügyi tudatosságát fejleszti a Pénzbook a Facebookon

Fiatalok pénzügyi tudatosságát fejleszti a Pénzbook a Facebookon

Középiskolásoknak szóló, gazdasági, pénzügyi témákkal foglalkozó Facebook oldalt indított a Magyar Nemzeti Bank kezdeményezésére életre hívott Pénziránytű Alapítvány. A Pénzbook nevű oldal célja a pénzügyekkel kapcsolatos ismeretek átadása a Facebook sajátosságaihoz alkalmazkodva, rövid, informatív és szórakoztató bejegyzésekkel. Az oldal segíti a diákokat eligazodni pénzügyi döntéseikben és egy olyan virtuális teret alkot, ahol a középiskolások megoszthatják a gazdasággal, pénzügyekkel kapcsolatos kérdéseiket, felvetéseiket.

A Pénziránytű Alapítvány kiemelt célja a középiskolások pénzügyi ismereteinek megalapozása, fejlesztése. A pénzügyi ismeretterjesztést szolgálja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Budapesti Értéktőzsde szakmai, illetve anyagi támogatásával kidolgozott Pénzügyi Oktatási Program (POP). A program működtetését és elterjesztését 2008-tól az Alapítvány mind szakmailag, mind anyagilag támogatja. Az elmúlt négy tanév alatt 60 középiskola bevonásával közel 8500 középiskolás diák vett részt a programban, az idei tanévben pedig 70 középiskola 140 tanárának bevonásával több mint 3000 diák részesül a képzésben.
A 2012-2013-as tanév indulásával a Pénziránytű Alapítvány a Pénzbook segítségével a közösségi médián keresztül is megszólítja a diákokat, valamint az érdeklődő szülőket és tanárokat.

Az oldal (www.facebook.com/penziranytu.penzbook) elindításával az Alapítvány a Pénzügyi Oktatási Programban résztvevő középiskolások mellett azokat is el kívánja érni, akik eddig még nem csatlakoztak. „A jelenleg már közel másfél millió középiskolás korú regisztrált felhasználóval rendelkező Facebook reményeink szerint hatékonyan segíti majd az oktatási programunkat, miközben a Pénzbook azokat is megszólítja, akik a hagyományos iskolai keretek között még nem találkoztak azokkal a pénzügyi kérdésekkel, amelyekkel nap mint nap mindannyian szembesülünk” ‑ mondta el Dr. Várhegyi Éva, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumának elnöke. A Pénzbookon a Pénzügyi Oktatási Program tananyagának színes és közérthető feldolgozása mellett szórakoztató jellegű, könnyen fogyasztható, a hétköznapokban hasznosítható bejegyzések is helyet kapnak multimédiás és interaktív tartalmakkal kiegészítve. A pénzzel, pénzügyekkel kapcsolatos tudás átadása révén a Pénzbook segíti a diákok hétköznapi pénzügyi döntéseit és megalapozza a gazdasági alapfogalmakkal kapcsolatos tudásukat.

A Pénziránytű Alapítvány szerint Magyarországon minden diák számára elérhetővé kell, hogy váljon az alapvető pénzügyi-gazdasági ismeretek elsajátításának lehetősége, hiszen életünk első pénzügyi döntéseit már a zsebpénzünkkel kapcsolatosan meghozzuk. Hosszú távon pedig a pénzügyi jártasság jelenti annak feltételét, hogy a lakosság megfontoltan hozhassa meg a mindennapi pénzügyekhez kapcsolódó döntéseit. A Front Page Communications közreműködésével készülő Pénzbook közösségi média oldalt ennek a célnak a jegyében, egy átfogó, hosszú távú edukációs stratégia keretében hozták létre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.