Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Október 28. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: heviz.hu

Feltöltődött Hévízen Győr női kosárlabda csapata

Feltöltődött Hévízen Győr női kosárlabda csapata

Városunk vendégeként, Papp Gábor polgármester meghívására tartózkodott Hévízen a Hat-Agro UNI Győr női kosárlabda csapat.

A közelmúltban tragikus buszbalesetet szenvedett csapat tagjai három napos rehabilitációra érkeztek Hévízre.

- Úgy éreztem, szinte kötelességünk segíteni a játékosokat az átélt traumák feldolgozásában. A gyógyhelyként jegyzett Hévíz pedig mi mással is tudna bekapcsolódni ebbe, mint gyógyászatával, kezeléseivel – mondta az előzményekről Papp Gábor polgármester. – A klub elnöke, Fűzy András örömmel fogadta a meghívást.

- Őszintén szólva, meglepődtünk e nagylelkű felajánláson, de a lányok egy percig sem gondolkodtak, azonnal elfogadták azt – mondta Fűzy András, a klub elnöke. – Jutott itt idő pihenésre, közös beszélgetésekre, rehabilitációra, de edzettünk is, sőt a baleset óta most lépett először pályára a csapat Zalaegerszeg kosarasaival.

A lányok a hévízi gyerekekkel is találkoztak itt tartózkodásuk során: a Bibó-gimnázium tornatermében dobóedzést tartottak, az Illyés-iskolásokkal közösen pedig bemutató edzésen vettek részt, s közös labdás játékokat játszottak a gyerekekkel.

A diákok óriási lelkesedéssel fogadták a sportolókat, minden igyekezetüket és leleményességüket bevetve próbálták megszerezni a lányoktól a labdát, de a csapatfeladatokat is remekül oldották meg.

Örült a közös edzés lehetőségének Czmán Róbert, az Illyés-iskola tanulója is.

- Hallottuk mindannyian, mi történt a győri kosarasokkal, és én nagyon örülök, hogy most eljöttek hozzánk, sőt, együtt játszhattunk velük. Nagyon tetszik, ahogy játszanak, és bár én pingpongozom, a kosárlabdát is nagyon szeretem, több kosárlabdázó is van a kedvenc sportolóim között.

A bemutató edzés után a csapatot a Városházán fogadta Papp Gábor polgármester, majd a sportolók a Hévízi-tóban is megmártóztak.

ij

Címkék: belföld, hévíz, turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára