Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. Május 15. 08:37, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Felszámolják a Zalai Baromfifeldolgozó Kft.-t

Felszámolják a Zalai Baromfifeldolgozó Kft.-t

Felszámolási kérelmet nyújtott be a bíróságra a pacsai Zalai Baromfifeldolgozó Kft. tulajdonosai által megbízott végelszámoló,

az alig másfél évig működött cég közel száz dolgozója kedden megkapta a felmondólevelét.

Somogyi Ferenc, a TM-Line Zrt. vezérigazgatója kedden dolgozói gyűlésen jelentette be a korábbi munkavállalóknak, hogy reggel a bíróságnak - sürgősséget kérve - benyújtotta a felszámolási kérelmet. A felmondólevelek átadásával együtt tájékoztatta őket arról is, hogy az elmaradt és a 30 napos felmondási időre járó bérüket a bérgarancia alap terhére kívánják a következő hónapokban kifizetni.
A végelszámoló - akit a tulajdonosi taggyűlés április 22-én bízott meg a feladattal - az MTI-nek elmondta: a baromfifeldolgozó vagyona mintegy egymilliárd forintra tehető, ezzel szemben közel 2,6 milliárd forintos tartozása van.
A Zalai Baromfifeldolgozó Kft. 1,5 milliárd forintos beruházással megvalósított, a térség legnagyobb foglalkoztatójának számító pacsai üzemét tavaly februárban avatta fel Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A másfél éves története során volt, hogy 173 dolgozót foglalkoztatott a társaság, amely most 94 dolgozótól válik meg csoportos létszámleépítés keretében. A cégnek jelenleg 15 tulajdonosa van: hat BÉSZ, egy takarmánykeverő, valamint nyolc magánszemély.
Tordai Csaba, a cég utolsó ügyvezetője az MTI kérdésére elmondta: a hitelező banknak most csaknem 1,2 milliárd forinttal tartozik a társaság, amely a 2011-es indulásakor 397 millió forint telephelyfejlesztési, valamint 224 millió forint foglalkoztatási támogatást nyert állami és európai uniós forrásból. Azt már Somogyi Ferenc tette hozzá, hogy a dolgozóknak járó munkabér mintegy 40 millió forintot jelent, és időközben megindultak a végrehajtási eljárások is a hitelező bank és az adóhatóság részéről.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.