Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Január 10. 22:21, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Félmilliárd forintot költhetnek Egregyre

Félmilliárd forintot költhetnek Egregyre

Manninger Jenő, a Zala Megye Közgyűlés elnöke a pályázat részleteit ismertető sajtótájékoztatón csütörtökön Hévízen elmondta:

a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program balatoni üdülőkörzetre vonatkozó pályázatán a napokban 2,6 milliárd forintot osztottak ki Zalában, ebből közel 449 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Hévíz a Korok és Borok elnevezésű sétaút kialakítására. A száz százalékos támogatással megvalósuló beruházás keretében az eddig kissé elhanyagolt egregyi városrész jut szerephez.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere kifejtette: az évezredes műemléki, történelmi látványosságokat kívánják bemutatni úgy, hogy összekapcsolják a gasztronómiával is. Felidézte, hogy tavaly készült el a római kori romkert területének felújítása, a mostani fejlesztések ehhez szervesen csatlakoznak majd.

A mintegy másfél kilométeres sétaúthoz kapcsolódóan Hévíz évezredeit bemutató múzeumi épületet és kiállítóteret építenek, mellette rendezvényteret alakítanak ki, de körvonalaiban bemutatják a még a földben rejtőző római romokat is. Minden korosztály számára kikapcsolódási lehetőséget kínál majd a fűszerkert létrehozása és a játszótér bővítése.
Parkolókkal, illemhelyek, buszváró és kerékpáros pihenőhely kialakításával fejlesztik a városrész infrastruktúráját. Felújítják és látványos elemekkel bővítik a római katona sírját és környezetét.

A polgármester hozzátette: a remények szerint tavasszal indulhatnak el a munkálatok, és szeptemberre be is fejeződnének.

Kepli József János alpolgármester hozzáfűzte: a fejlesztés révén megállíthatják a városrész kulturális örökségeinek folyamatos állagromlását, de egyúttal ki is egészítik Hévíz eddig egypólusú - a gyógytóra épülő - turisztikai kínálatát.

IJ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt