Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Június 20. 21:49, szerda | Helyi
Forrás: keszthely.hu

Felmentették a jegyzőt

Felmentették a jegyzőt

Felmentette a rágalmazás vétségének vádja alól a keszthelyi jegyzőt a Zalaegerszegi Városi Bíróság,

továbbá ítéletében Mózner Géza magánvádlót 3.000 forint bűnügyi költség és 5.000 forint le nem rótt illeték megfizetésére kötelezte.

Mózner Géza a dr. Markó Péter ellen folyó büntetőeljárás jogerős megszüntetését hírül adó, 2011. augusztusi jegyzői sajtóközlemény miatt indított pert. Indoklása szerint a közlemény őt „perlekedő, sértett embernek” tünteti fel, és a megjelenése utáni visszajelzések „negatívan érintették”.

A bíróság ítélete szerint „a vádlott által kiadott sajtóközlemény nem volt alkalmas Mózner Géza becsületének a csorbítására, másrészt nem minősül tényállításnak vagy híresztelésnek”.

A vádló nehezményezte továbbá, hogy az említett sajtóközlemény összemossa személyét a Helikon Patrióták Egyesülettel. A bírósági ítélet ezzel kapcsolatban kimondja, hogy a Helikon Patrióták Egyesülete jogi személy, mely önállóan nem, csak képviselője útján léphet fel pótmagánvádlóként. Az ügy tárgyát képező korábbi pótmagánvádas büntetőügyben a Helikon Patrióták Egyesület elnökeként Mózner Géza lépett fel pótmagánvádlóként, így a Legfelsőbb Bíróság bűnügyi költségre vonatkozó kötelezése nyilvánvalóan ennek megfelelően történt.

Mindezekre tekintettel a bíróság dr. Markó Péter vádlottat a rágalmazás vétségének vádja alól – mivel a cselekmény nem bűncselekmény – felmentette.

A Zalaegerszegi Városi Bíróság „Mózner Géza magánvádlót kötelezi 3.000 forint bűnügyi költségnek az állam javára történő megfizetésére, valamint köteles adóhatósági felhívásra megfizetni 5.000 forint le nem rótt illetéket”.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.