Városlista
2023. december 2, szombat - Melinda

Hírek

2010. Április 29. 16:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Balatoni Hírszolgálat

Fellobbant a láng Helikoni Ünnepségek 2010

Fellobbant a láng Helikoni Ünnepségek 2010

Az egész Dunántúlról, százhuszonkét középiskolából négyezer kétszáz diák, illetve kísérő vett részt az idei Helikoni Ünnepségeken, Keszthelyen. A kulturális rendezvényt a hagyományoknak megfelelően Festetics György szobrának megk

A három napos programsorozaton tizennyolc művészeti kategóriában hatszázhuszonöt bemutatót tartottak. Czoma László, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója a kastélyparkban található Festetics szobornál mondott köszöntőjében a tehetségek ünnepének nevezte a rendezvényt. A Helikon parkban folytatódó ünnepségen Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Ruzsics Ferenc keszthelyi polgármester beszéde után a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is Festetics György gyújtotta meg az ünnepi lángot. A megnyitón hangzott el először Keszthely város himnusza, Bálint Natália és az Egry iskola diákjainak tolmácsolásában.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 13:35, szombat | Belföld

Paloznaki Jazzpiknik: Morcheeba és Brand New Heavies is lesz

A Brand New Heavies, a Morcheeba, Tony Hadley (ex-Spandau Ballet) és a Son Mieux is koncertet ad a Paloznaki Jazzpikniken, amelyet 2024. augusztus 1-től 3-ig rendeznek.

2023. December 02. 13:32, szombat | Belföld

Időkapszulát és egy 122 éves levelet találtak az eleki templom kupolájában

Időkapszulát és az egykori esperes-plébános 122 éve írt levelét találták meg a Sarlós Boldogasszony-templom kupolájában a Békés vármegyei Eleken.

2023. December 02. 13:30, szombat | Külföld

Klímacsúcs - Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia teremelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.

2023. December 02. 06:00, szombat | Bulvár

Megérkezett a lappföldi Mikulás Budapestre