Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Június 28. 22:38, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Fél tonnánál is több keszeget sütnek a Gyenesdiási Keszegfesztiválon

Fél tonnánál is több keszeget sütnek a Gyenesdiási Keszegfesztiválon

Több mint 500 kiló hallal készülnek a Gyenesdiási Keszegfesztiválra; a kétnapos, táncos, zenés, gasztronómiai eseménysorozat szombaton kezdődik a Diási strandon.

A gasztronómiai rendezvénnyel a balatoni halfajtákra szeretnék felhívni a figyelmet - mondta el az MTI-nek Hársfalvi György, a József Attila Klubkönyvtár vezetője.
Hozzáfűzte, hogy a keszeget gyakran nem tekintik értékes halnak, holott az egyik legízletesebb balatoni halfajta. Szombaton és vasárnap délután amatőr csapatok sütik majd a keszeget, az alapanyagot a Balatoni Halászati Zrt. ajánlotta fel.
A keszegsütésnek jól bevált technikája van: az irdalt halat be kell sózni, meg kell forgatni paprikás lisztben és már sülhetnek ropogóssá a piros szeletek - hangsúlyozta Hársfalvi György, aki szerint ha jól elkészítik, akkor könnyű fogyasztani is, ugyanis az apró szálkák is ehetők lesznek. Más recept szerint is meg lehet sütni a keszeget, de a hosszú évek tapasztalatai azt mutatják, hogy ezzel a módszerrel a legízletesebb - magyarázta a szervező.
A sült keszeg ugyan hagyományos módszerrel készül majd a Diási strandon, de vasárnap délután a halászléfőző-versenyen sokféle módszerrel lehet majd gasztronómiai remekeket alkotni.
A zenés, táncos programok, játszóházak már szombat délután elkezdődnek a Balaton-parton. Öt órakor felavatják a Kárpáti korzót, és átadják az új gördeszkapályát is, este pedig a Honfoglalás című rockoperát mutatja be a Sziget Színház.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt