Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Szeptember 20. 07:59, hétfő | Helyi
Forrás: keszthely.hu

Fejlesztések, új szolgáltatások a keszthelyi könyvtárban - uniós forrásból

Fejlesztések, új szolgáltatások a keszthelyi könyvtárban - uniós forrásból

A Fejér György Városi Könyvtár a TIOP-1.2.3. pályázat eredményeként 2009-2010-ben közel 10 millió forintos fejlesztést valósít meg. A projekt egyik fontos része volt egy modern oktatóterem kialakítása, ahol ingyenes tanfolyamok keretébe

2010. szeptember 14-én, szakképzett munkatársaink bevonásával, elkezdődtek 20 órás számítógép-használati és eKözigazgatás tanfolyamaink, ahol a tanulók már az új eszközök segítségével ismerkedhetnek meg a számítástechnika és az elektronikus ügyintézés rejtelmeivel. Nagy az érdeklődés a kezdő és haladó tanfolyamainkra is, így lehetőség nyílik a folyamatos használó-képzésre, hiszen a könyvtárnak fontos szerepe van a város és környéke felnőtt és ifjúsági oktatásában.
2010. év végéig a kistérségi települések több szolgáltató helye is bekapcsolódik kölcsönzési rendszerünkbe, a Zalai Tudástár létrehozásával pedig, a könyvtárak elektronikus szolgáltatásai egy közös felületen válnak elérhetővé, lekérdezhetővé.


2010. július 1-vel a könyvtár megkezdte a nyertes TÁMOP-3.2.4. pályázatának lebonyolítását, melyben 8,9 millió forint áll rendelkezésre az intézmény szolgáltatásainak fejlesztésére.
A projekt fő célkitűzései között a könyvtár elektronikus katalógusának bővítése szerepel 3 kistérség (Keszthely, ZalA-KAR, Pacsa) 6 könyvtárának bevonásával. A program lebonyolítása során közel 18 ezer könyvtári dokumentum adatainak felvitelére kerül sor.
Megtörténik az intézmény honlapjának fejlesztése is a különböző felhasználói csoportok igényeinek megfelelően.


2010. októberében megkezdődik az olvasáskultúra fejlesztését, a könyvtári szolgáltatások népszerűsítését, új társadalmi csoportok bevonását célzó kampányok lebonyolítása, különös tekintettel az iskoláskorúakra, a hátrányos helyzetűekre. Ennek keretében az általános iskolásoknak foglalkozásokat és interaktív vetélkedőt szervezünk, a középiskolásoknak képzést tervezünk e-közigazgatás, illetve információforrások az interneten témakörökben, könyvtári órák keretében.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben