Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Február 23. 14:39, csütörtök | Helyi önkormányzati

Fejlesztés a Balaton-parti sétányon

Fejlesztés a Balaton-parti sétányon

Az időjárási viszonyokhoz mérten szép tempóban készül a keszthelyi Balaton-part új sétánya.

A keszthelyi Önkormányzat a pályázaton nyert 295.664.270.- forintot, önerőként 52.176.048.- forintot szán a beruházásra.


A tervezetek alapján díszkivilágítást kap a parti sétány, egészen a JAVSE, azaz József Attila Vitorlás Sportegyesület kikötőjéig.
Átépítésre kerül a móló bejárata, és a már meglévő virágágyások mellett új szobrokat, virágszigeteket helyeznek el a sétányon.
Szépülni fog továbbá a Balaton és a Hullám Szálló körüli közvetlen terület is. Információs táblák, padok, pihenők és szökőkutak fogják emelni színvonalát.
Márcsak azért is vált szükségszerűvé a 'Balaton-part projekt', hiszen ez a terület központi kultúrális és rendezvényközpont Keszthelyen. A megfelelő infrastruktúra érdekében a Zenepavilont is átalakítják. Alkalmasabbá teszik a szabadtéri programok helyszínéül. Nyilvános illemhellyel, raktrhelységgel, öltözőkkel bővül. Igazán kitűnő ötlet, hogy a borfesztiválok kavicsos területét díszburkolattal látják el.
A tervezetekben figyelembe vették még az akadálymentesítést, és a kerékpárosok igényet is. Sok kisgyermek és szüleik örömére természetesen kitűnő minőségű, szenior játszóteret is építenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma