Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Október 03. 20:24, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Fegyveres rablás miatt javasolnak vádemelést a zalai rendőrök

Fegyveres rablás miatt javasolnak vádemelést a zalai rendőrök

Vádemelést javasol a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság két férfi ellen, mert részük volt egy tavaly novemberi, fegyverrel elkövetett sármelléki rablásban, valamint két korábbi betörésben - közölte a főkapitányság szerdán az MTI-vel.

Egy vendéglátóegység alkalmazottja egyedül tartózkodott abban a sármelléki éjjel-nappal nyitva tartó üzletben, ahova éjjel egy órakor lépett be egy baseballsapkát viselő férfi, aki az arcát sállal takarta el. A férfi fegyverrel a kezében a bevétel átadására kényszerítette az alkalmazottat, majd az átadott 130 ezer forintot egy átlátszó szemeteszsákban magával vitte.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói idén februárban elfogtak egy 42 éves keszthelyi férfit, és a fegyveresen elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.
A házkutatás során a rendőrség több olyan baseballsapkát, mobiltelefont, SIM-kártyát, riasztólőszert, valamint egy maszkot és egy fegyverhasználati utasítást foglalt le, amely a bűncselekmény elkövetését igazolta. A nyomozás során kiderült, hogy az elkövető a fegyvert egy horgászboltban vásárolta egy héttel a rablás előtt, majd a bűncselekmény elkövetése után pár héttel eladta.
A rendőrség megtalálta a bűncselekmény tippadóját is. A férfiról kiderült, hogy a sármelléki rablás előtt néhány órával vele együtt behatolt egy sümegi üzem irodahelyiségébe, ahonnan készpénzt akartak ellopni, de egy alkalmazott megzavarta őket, ezért az ablakon lévő szúnyoghálót kiszakítva gyalog elmenekültek. Ezután harmadik társukkal - aki az autójukat vezette - Zalaszántóra, egy presszóhoz mentek, de onnan szintén zsákmány nélkül kellett távozniuk, mert az ajtó felfeszítése közben a tulajdonos megzavarta őket.
A rendőrség fegyveres rablás megalapozott gyanúja miatt javasolt vádemelést a két férfi ellen, és várhatóan a sümegi betörés és a zalaszántói betörési kísérlet miatt is felelniük kell. A tippadó a rablás elkövetőjének elfogásakor már egy folyamatban lévő másik eljárás miatt előzetes letartóztatásban volt, jelenleg pedig nem jogerős fegyházbüntetését tölti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére