Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Október 20. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fáklyás menet lesz hétfőn, de nem az autósoknak

Fáklyás menet lesz hétfőn, de nem az autósoknak

Az október 23-i ünnepségsorozat nyitányaként megrendezendő fáklyás felvonulás miatt számos forgalomkorlátozásra kell számítani október 22-én, hétfőn délután. A rendezvény környékén közlekedő busz és villamosjáratok terelve, módosított útvonalon haladnak majd. A forgalomkorlátozások és a tömegközlekedési terelések a rendezvényeket biztosító rendőrparancsnokok döntésétől függően változhatnak.

Az október 22-i, hétfői fáklyás megemlékezés miatt várhatóan 15 órától a Műegyetem; várhatóan 17 órától a Bem József tér; végül várhatóan 19 órától a Kossuth Lajos tér környékén lesznek forgalomkorlátozások. A fáklyás felvonulás miatt várhatóan 16:30-tól 17:30-ig a Műegyetem – Műegyetem rakpart – Szent Gellért tér – Szent Gellért rakpart – Döbrentei tér – Várkert rakpart – Ybl Miklós tér – Lánchíd utca – Clark Ádám tér – Fő utca – Jégverem utca – Bem rakpart – Bem József tér útvonalon lesznek forgalomkorlátozások. Várhatóan 17:30-tól 18:30-ig a Bem József téren tartanak megemlékezést, ezt követően pedig 19:30-ig a Bem József tér – Bem rakpart – Lipthay utca – Margit híd – Jászai Mari tér – Balassi Bálint utca útvonalon a résztvevők átvonulnak a Kossuth Lajos térre.

18-as villamos
A 18-as villamosok várhatóan 16:30 és 17:20 között két szakaszon közlekednek: egyrészt a Széll Kálmán tér M és a Döbrentei tér; másrészt a Szent Gellért tér és a Savoya Park között közlekednek majd a szerelvények.

19-es és 41-es villamosok
Várhatóan 16:30 és 17:20 között a 19-es és a 41-es jelzésű villamosok a Kelenföldi pályaudvar, illetve Kamaraerdő felől ugyancsak a Szent Gellért térig közlekednek. A felvonulók elhaladása után a zárás feloldásáig a villamosokat a Kiskörúton át a Deák Ferenc tér M végállomásig közlekedtetik. Ebben az időszakban a Batthyány tér M és a Döbrentei tér között maradó villamosok, amíg lehetséges, a Döbrentei tértől visszafordulnak Batthyány tér M felé. Amikor a menet eléri a Döbrentei teret, a villamosokat ezen a szakaszon megállítják.

47-es és 49-es villamosok
A 47-es és a 49-es villamosok a menet Szent Gellért téren való elvonulásának idején csak Budafok, illetve a Kelenföldi pályaudvar és a Szent Gellért tér között közlekednek.

7-es buszcsalád
A 7-es, 7E, 173-as és 173E jelzésű autóbuszok a Szent Gellért tér lezárásának idején a menet elvonulását megvárják, emiatt néhány perces várakozásra kényszerülnek. A menet elhaladása után, a Szent Gellért rakpart lezárása idején, várhatóan 16:30 és 17:20 között a Kiskörúton át közlekednek az autóbuszok. Emiatt nem érintik a Rudas Gyógyfürdő és a Ferenciek tere M megállóhelyeket. Pótlásképpen az alábbi megállóhelyeken állnak meg a buszok:
· Fővám tér: Pest felé a 115-ös autóbusz megállójában; Buda felé a villamospótló autóbuszok megállóhelyén (a 7E és a 173E buszok nem állnak meg!);
· Kálvin tér M: Pest felé a 109-es autóbuszok megállóhelyén; Buda felé a villamospótló autóbuszok megállóhelyén.
A terelés idején a 7E és a 173E autóbuszok a Fővám téren nem állnak meg, ellenben az Astoria M megállóhelyen igen.

86-os autóbusz
Az Óbuda, Bogdáni út felé tartó 86-os autóbuszok forgalmát szakaszosan korlátozzák majd: 16:30 és 19 óra között jellemzően negyedórás időszakokra zárják le a Szent Gellért teret, a Szent Gellért rakpartot, a Döbrentei teret, Lánchíd utcát, a Fő utcát és a Bem rakpartot. A 86-os autóbuszok közlekedése a rendőrségi zárástól függően korlátozásra kerülhet, ez esetben 17 és 19 óra között csak a Margit híd H megállóhelyig közlekedhetnek majd Óbuda felől.

160-as és 260-as autóbusz
Amennyiben szükségessé válik, 17 és 19 óra között a 160-as és a 260-as autóbuszok is rövidített útvonalon közlekedhetnek: Óbuda, illetve Békásmegyer felől a rendőrségi zárás függvényében csak a Margit híd H megállóig szállítanak utasokat az autóbuszok.

2-es villamos
A rendezvény Kossuth Lajos téri eseményei miatt hétfőn 17 órától október 23-án, kedden üzemzárásig a 2-es villamosok rövidített útvonalon, csak a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér M megállóhelyek között közlekednek. Kossuth Lajos tér M és Jászai Mari tér között a villamosok pótlására nincs mód.

70-es és 78-as trolibuszok
A 70-es és a 78-as trolibuszok várhatóan 18 órától október 23-án, kedden várhatóan 21 óráig módosított útvonalon közlekednek, emiatt az Erzsébet királyné útja, aluljáró; illetve a Keleti pályaudvar M (Garay utca) irányában a Honvéd utcai megállóhelyet áthelyezik a Kálmán Imre utcába, a Szemere utca kereszteződése elé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.