Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Augusztus 19. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Évtizedes börtönt is kaphatnak a korrupt rendőrök

Évtizedes börtönt is kaphatnak a korrupt rendőrök

Titkosszolgálati eszközökkel figyelték hónapokig a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai azokat a makói autópálya-rendőröket, akiket korrupció vádjával egy hónapja tartóztattak le. Három hónappal, november 10-éig meghosszabbította a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa annak a nyolc makói autópálya-rendőrnek az előzetes letartóztatását, akiket a Központi Nyomozó Főügyészség „hivatali kötelezettségét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával' vádol.

A gyanú szerint a rendőrök 5–10 euróért, azaz 1550–3100 forintért saját maguk fújták meg az alkoholszondát az általuk megállított külföldi autósok helyett. A Szegedi Törvényszék tájékoztatása szerint a korrupcióval vádolt rendőrök azért maradnak előzetesben, mert nem szereltek le. A szolgálattal összefüggésben elkövetett korrupciós bűncselekmények súlyosan rombolják az adott rendőri szerv szolgálati és fegyelmi helyzetét – közölte a törvényszék sajtóosztálya.

10 évet is kaphatnak

A korrupciót az új büntető törvénykönyv alap esetben 2–8 évig tartó szabadságvesztéssel bünteti, súlyosabb esetekben 5–10 évig tartó börtönt is kaphatnak a megvesztegetett egyenruhások. A BTK szerint a bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett korrupciónál a magasabb büntetési tételt kell alkalmazni.

A delmagyar.hu úgy tudja, a korrupt egyenruhásokat hónapokig megfigyelték a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) munkatársai. Információink szerint a vesztegetés gyanújába keveredett rendőröket folyamatosan olyan helyre vezényelték, ahová előzőleg az NVSZ kamerákat telepített, így rögzítették az ellenőrzést végző egyenruhások mozdulatait. A rendkívül jó minőségű felvételeken jól látható, hogy a rendőrök papír zsebkendőbe csavarták a bankjegyeket, úgy dugták be a nadrágjukba. Később, amikor már biztonságban érezték magukat, elővették a pénzt. Információk szerint egy műszak alatt több száz eurót is megkerestek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.