Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Január 11. 07:49, szerda | Belföld
Forrás: Stop.hu

Eurovíziós Dalfesztivál: íme a húsz esélyes

Eurovíziós Dalfesztivál: íme a húsz esélyes

Megszületett a lista, amely az idei 20 Eurovíziós Dalfesztiválra esélyeseket tartalmazza. A felsorolásban régi és új, valamint híres, és kevésbé ismert nevek is feltűnnek.

A szakmai zsűri véleményén kívül a közönség szavazata is sokat számít, hogy eldőljön, kit küldünk Azerbajdzsánba, hogy megmérettethesse magát.

Idén Bakuba, Azerbajdzsán fővárosában rendezik meg az Eurovíziós Dalfesztivált. Magyarországon decemberben hirdették meg a pályázatot, ahová 170 jelentkezőtől 202 dal érkezett. Tizenhárom órán át hallgatta és vitatta a szerzeményeket a kilencfős zsűri, amelyben zenészek, tévés szakemberek és rádiós zenei szerkesztők is helyet foglaltak.

"A húsz legjobb az első és a második elődöntőben, két csoportban küzdhet meg a továbbjutásért, a február 11-i élő nemzeti döntő nyertese képviselheti majd Magyarországot a májusi azerbajdzsáni Eurovíziós Dalfesztiválon"- olvashatjuk azeschungary.hu oldalon.

Televízión is nyomon követhető lesz a kiválasztottak sorsa, sőt, az ott helyet foglaló zsűri értékelésén kívül a közönségszavazatok is befolyásolják, melyik énekes képviselheti majd országunkat Bakuban. A TV show zsűriében feltűnik majd az előző évben kijutott énekesnő, Wolf Kati, Rakonczai Viktor, zeneszerző, Csiszár Jenő televíziós és rádiós műsorvezető, valamint Rákay Philip, az M1 megbízottja.
Február 11-én eldől, ki kerül ki győztesen a magyarok közül, aki aztán május 22 és 26 között ott lesz az 57. Eurovíziós Dalfesztiválon.

2007-ben Rúzsa Magdi tarolt az Aprócska Blues című dalával, és a kilencedik helyen végzett, Wolf Katinak ennyire nem sikerült, de a huszonkettedik helyezést elhozta. Idén pedig közülük egyért izgulhatunk:

Anti Fitness Club - Lesz, Ami Lesz
Bebe and the Change - Fans Will Be Friends
Molnár Ferenc Caramel - Vízió
Compact Disco - So
Dancs Annamari - Feel
Fábián Juli & Zoohacker - Like A Child
Gallusz Niki- Vizy Márton - Európa, Egy A Szívünk
Gyurcsik Tibor - Back In Place
Heinz Gabi - Learning To Let Go
Kállay Saunders András - I Love You
Király Linda & Ben & Viktor - Untried
Kiss Gina - Chasing Dreams
Kökény Attila, Bencsik Tamara - Állítsd Meg Az Időt
Monsoon - Dance
Pély Barna, Pál Eszter, Pál István "Szalonna" - Open Your Heart
Puskás Péter - Csillagok
Sophistic - Yeah OK!
Tolvai Renáta - Élek A Szemeidben
Tóth Gabi - Nem Kell Végszó
Veres Mónika "Nika" - This Love

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.