Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. December 23. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ételosztás az ünnepek alatt

Ételosztás az ünnepek alatt

Országszerte több helyszínen osztanak ételt az ünnepek alatt a rászorulóknak, a rossz szociális körülmények között élő családoknak és a hajléktalanoknak.

Vasárnap a Rászorulókat Támogatók Egyesülete Budapest XV. kerületében, a Testvériség pálya előtti parkolóban 300 adag babgulyást, zsíros kenyeret és meleg teát, a Vitézi Rend és a Kárpátok Egyesület az Örs vezér téren ételt és ruhát oszt. A nyíregyházi Szent István téren az Átutazók Művészeti Egyesület tagjaitól kaphatnak élelmet a nélkülözők. Miskolcon és Debrecenben pedig a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége 300-300 főt invitál asztalhoz.

Az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei és munkatársai is főtt étellel várják a rászorulókat vasárnap a IX. kerületi Vágóhíd utca 13. melletti parkolóban, ahol hétfőn is osztanak meleg ételt. Debreceni intézményükben keddtől csütörtökig várják főtt étellel a rossz szociális körülmények között élőket. A gyulai intézményben hétfőn 16 órakor karácsonyi ünnepséget tartanak, keddtől csütörtökig 11 órától, szilveszterkor 18 órától, január 1-jén pedig 12 órától kaphatnak meleg ételt a rászorulók. A népkonyha munkanapokon működik, az intézmény pedig folyamatosan nyitva tart.

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége hétfőn Somogyvámos mintegy 650 lakóját lepi meg karácsonyi ebéddel. Kedden Kecskeméten, Szolnokon és Szombathelyen is osztanak ebédet a rászorulóknak, a fővárosi Blaha Lujza téren pedig 4500 főre tartanak ételosztást keddtől csütörtökig. December 30-án a szegedi önkéntesek a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben 150 főre biztosítanak ebédet.

Szolnokon a nyíregyházi Bige Holding Csoport jóvoltából hétfőn és december 30-án 1000 adag meleg étellel várják a nélkülözőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.