Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Február 27. 08:22, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Erzsébet-program - Közel 3 milliárd forint fordítható szociális üdültetésre

Erzsébet-program - Közel 3 milliárd forint fordítható szociális üdültetésre

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány közel 3 milliárd forintot fordít idén szociális üdülésre,

gyermekek, fiatalok táboroztatására, őszi, téli kirándulásokra - ismertette Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője kedden, Zalaegerszegen.

A támogatásra szánt pénzösszeg lehetővé teszi, hogy a fogyatékkal élők, nagycsaládosok, nyugdíjasok, közfoglalkoztatottak, hátrányos helyzetű családok és a gyermekek is nyaralhassanak. A családok közül a kifejezetten a hátrányos helyzetben, nehéz körülmények között élők jelentkezhetnek az üdülési programokra. A gyermekeknek kiírt programokra nincs jövedelem határ, de a tavalyi tapasztalatok szerint a táborozó gyerekek túlnyomó többsége olyan nehéz családi körülmények között él, hogy nem lett volna lehetőségük a nyaralásra - hangsúlyozta a program szóvivője.
Szólt arról is, hogy az Erzsébet-program pályázataira csak elektronikus úton lehet jelentkezni, ezért az üdülési alapítvány négy országos hálózattal kötött együttműködést, amely lehetővé teszi, hogy azok a családok is be tudják nyújtani a pályázatukat, amelyeknek nincs internet-hozzáférése. Szerte az országban másfélezer olyan pontot hoztak létre, ahol az érdeklődök a jelentkezéshez minden segítséget megkapnak: internetkapcsolatot biztosítanak számukra, segítenek az űrlapok kitöltésében, e-mail cím létrehozásában, vagy akár a szállásfoglalásban. A pályázók országszerte közel félszáz helyszín - szálloda, vendégház, tábor - közül választhatnak. Sokféle lehetőség van, a Balatonon, hegyekben, városokban. Az Erzsébet-tábor keretében tematikus táborokat szerveznek, az intézmények pedig az általános táborokra nyújthatják be jelentkezésüket.
Nagy Anna az Erzsébet-programot az elmúlt húsz év legnagyobb szociális programjának nevezte. Arról is tájékoztatott, hogy az elmúlt évben 3 milliárd forint értékben írtak ki pályázatokat, így a program keretében 100 ezer ember, közülük 30 ezer gyermek üdülhetett, nyaralhatott.
Rigó Csaba kormánymegbízott kiemelte, hogy a kormány legnagyobb szociális programja Zalában is népszerű. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatokon kétezer szociálisan hátrányos helyzetű zalai ember tudott üdülni, ezer gyermek pedig Erzsébet-táborokban és őszi kiránduláson vett részt. Idén Zalából közel nyolcszázan pályáztak szociális üdültetésre, Erzsébet-táborba, őszi, tavaszi kirándulásra pedig több mint kétszáz gyermek jelentkezett.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.