Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Január 04. 16:24, péntek | Helyi
Forrás: mti.hu

Erőszakmentes nap Zalaegerszegen

Erőszakmentes nap Zalaegerszegen

Erőszakmentes napot tart a Nebáncsvilág Lelkigondozó Műhely vasárnap Zalaegerszegen, az Ady Endre Iskolában.

A rendezvényt - amelynek célja, hogy a fiatalokat felkészítsék az erőszak elutasítására - Hende Csaba honvédelmi miniszter nyitja meg.

Fürj György szervező elmondása szerint az erőszakmentesség szinte mindenkit közelről érint: a programokkal arra szeretnék felhívni a legveszélyeztetettebb korosztály, a tizen- és huszonévesek figyelmét, hogy miként lehet a saját élethelyzetükben kiküszöbölni az erőszakot, hogyan tudják az indulataikat, félelmeiket "szelíd eszközökkel" megoldani.
A rendezvényre változatos, szórakoztató programmal készülnek. A fiatalok kérdéseket tehetnek fel tapasztalt szakembereknek, előadásokat hallgathatnak meg például az áldozattá válásról, a megbocsájtásról, a "szelíd életmódról". Vetélkedőket, erőszakmentes játékokat, helyzetgyakorlatok tartanak, a standokon tájékoztató anyagokkal és tesztekkel várják a résztvevőket, a zeneszobában pedig különleges hangszereken "kreatív örömzenélés" lesz a program.
A filmklubban levetítik az erőszakmentesség és a békés ellenállás jelképévé vált Mahátma Gandhi (1869-1948) életéről szóló filmet, aki 1948-ban vált gyilkosság áldozatává.
A Nebáncsvilág Lelkigondozó Műhely önkéntes szerveződés, ingyenesen segítenek a lelki problémákkal küszködő embereknek - közölte Fürj György az MTI kérdésére. Mint hozzáfűzte, nagyon sokan - akár áldozatként vagy elkövetőként - az erőszakosság miatt kérnek segítséget a lelkigondozó műhelytől. Szavai szerint a tapasztalatlan fiatalok gyakran kerülnek váratlan helyzetbe, a rendezvénnyel éppen arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy nem az a természetes, ha "ösztönszerűen válaszolnak a környezet erőszakos ingereire, mert ennél vannak jobb megoldások is".

Címkék: oktatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára