Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Május 31. 21:29, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Enyhe forgalomnövekedésre számít az idei szezonban a Balatoni Hajózási Zrt.

Enyhe forgalomnövekedésre számít az idei szezonban a Balatoni Hajózási Zrt.

Enyhe forgalomnövekedésre számít az idei szezonban a Balatoni Hajózási Zrt.

A cég csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyet a Szent Miklós hajó fedélzetén tartottak, elhangzott: a tulajdonos önkormányzatok növekvő árbevételt remélnek.

A hajózási társaság vezérigazgatója elmondta: idén a tulajdonos önkormányzatok növekvő árbevételre számítanak, amelynek érdekében már pünkösdkor több hajójáratot indítottak. Horváth Gyula közölte: a cég 22 kikötőjében 23 személyhajóval és 4 komppal biztosítja a menetrendszerinti közlekedést.
Idén újdonság lesz, hogy "kalózhajókat" is indítanak a gyermekek számára. Bővül a diszkóhajó szolgáltatás is, valamint új túracsomagot vezetnek be Szigliget Mix néven, amely a hajóút mellett tartalmazza a helyi vár megtekintését is. A gyerekcsoportok részére kedvezményes, kirándulással egybekötött ajánlatokat dolgoztak ki. A társaság valamennyi vitorláskikötőjébe bevezeti az ingyenes internet-hozzáférést.
A tájékoztatót megelőzően átadták a siófoki kikötőberuházás második ütemét, amelynek keretében mintegy 220 millió forintból megújult a hajóállomástól a keleti mólóig tartó 110 méteres sétány és partszakasz, szabadtéri bemutató helyévé válva néhány hajózási relikviának. A sétány térkialakítása megegyezik a nyolcvan évvel ezelőttivel. Ide került a Balaton első számítógép vezérelésű elektromos hajótöltő egysége is. Egy év múlva 160 millió forintból felújítják a kikötő 400 méter hosszú keleti mólószárnyát is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói