Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Május 30. 09:40, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu

Ennyiért lesz kapható a Skoda Octavia RS

Ennyiért lesz kapható a Skoda Octavia RS

Érdekes dologra lettünk figyelmesek a Skoda hazai oldalát böngészve – a gyáriak konfigurátorában ugyanis már szerepel az Octavia RS, a modell, amelyet még be sem mutattak. Szinte minden részletre fény derült.

Az RS lemezei alatt ezúttal 220 lóerőt találunk, amelyet a kétliteres turbómotor legújabb verziója szolgáltat. A hetes Golf GTI-ben bemutatkozott erőforrás 350 Nm csúcsnyomatékot termel és alapból hatfokozatú kézi váltón keresztül hajtja az első kerekeket. Hivatalos adatok híján a menetteljesítményeket csak tippelni lehet: 6,6 másodperc körüli 0-100-as sprintre és 245 km/h-s végsebességre számíthatunk.

Az ugyancsak hatfokozatú dupla kuplungos automataváltó felára valamivel több, mint 600 ezer forint, ezzel viszont – feltehetően a rövidebb áttételek miatt – a 6 liter körüli gyári fogyasztási adat 6,5 l/100 km környékére emelkedik.
Akinek viszont a fogyasztás a vesszőparipája, az biztosan dízelmotorral veszi meg majd az RS-t – ugyanis az elődökhöz hasonlóan erre is kínálkozik lehetőség. A sportos köntös és felkészítés mellé ide szintén kétliteres, ám ezúttal már 184 lóerős dízelmotor jár, amely a Golf GTD-ben ünnepelte premierjét. A 380 Nm-es csúcsnyomatékával a benzinest e téren épp leköröző öngyulladós felára szimbolikus 61 ezer forint és dupla kuplungos automatával ugyancsak kérhető lesz. Mindez azt jelenti, hogy a „komótosabb” viselkedésért (0–100: ~7,5 s; 230 km/h) cserébe az RS TDI a pénztárcánkat is jobban kíméli – ezt bizonyítja a gyárilag 4,2-4,7 literesre adódó étvágy is.

Körülbelül 220 ezer forintos felárért egyébként kombi karosszériával is elérhető lesz az összes RS modellváltozat. A típust egyébként a hagyományos színskála mellett élénk versenykék, ralli zöld és sprint sárga fényezéssel is megvásárolhatjuk, miközben az alapfelszereltség részét képezi a bőr-szövet sportülés, a 17 colos kerekek, a bi-xenon fényszóró, a 15 mm-rel ültetett sportfutómű, a differencálzárat imitáló menetstabilizáló, a tempomat, a bluetoothos kihangosító és még sok más tétel, vagyis alapáron is egy jól felszerelt autót kapunk.

Ráadásul erre jön a hazai képviselet 600 ezer forintos bevezetési kedvezménye, melynek köszönhetően nagyon jó ajánlatot kapunk. Durván 7 millióért 220 lóerős, tökéletesen használható, mérsékelten fogyasztó és jól felszerelt családi sportszedán? Megéri várni rá… de mennyit kell? Az újdonság a szeptemberi Frankfurti Autószalonon már minden bizonnyal a Skoda standját ékesíti majd, de a gyáriak valószínűleg még a nyáron közzéteszik róla az első hivatalos adatokat és fényképeket.

Címkék: Octavia RS, skoda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.