Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2010. November 19. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: indexbalaton.hu

Előkerülnek a féltve őrzött receptek

Előkerülnek a féltve őrzött receptek

A régi falusi disznóvágások hangulatát idézik fel a hétvégén Vonyarcvashegyen. A házias ízű disznótoros ételek mellett sütemények is készülnek a Katalin-napi Disznóvágáson november 19-én és 20-án a településen. A két napos progr

A november 19-én, pénteken 17 órakor kezdődő gasztronómiai megmérettetésen a szervezők a jelentkezőket arra szeretnék rávenni, hogy készítsék el a régi, disznóvágással kapcsolatos tésztákat. A Házi Süteménysütő Versenyen
a nagymamák féltve őrzött receptjeivel a Művelődési Házban ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A Márton napi újbor kóstolón Páli Lajos, a Zalai Da Bibere Borlovagrend kancellárja mond köszöntőt 18 órától.



A disznóvágás november 20-án, szombaton reggel 8 órakor indul a Bacchus étteremnél, ahol a régi falusi disznóvágások hangulatát a hagyományok ápolásával és természetesen finom falatokkal elevenítik fel. A napot házi pálinkával kezdik, majd a disznó tisztítása, pörzsölése és feldolgozása kerül sorra, amelyen tetszés szerint bárki részt vehet.



A látogatóknak reggelire velőt és resztelt májat tálalnak fel, déltől a hurka, a házi kolbász, valamint a házi tepertő készítésének rejtelmeit leshetik el, közben harmonikaszó gondoskodik a megfelelő hangulatról. A nap folyamán ünnepélyesen felköszöntik a Katalinokat is. A vonyarcvashegyi rendezvényt disznótoros vacsora és Katalin-napi bál zárja a Művelődési Házban és a Bacchus étteremben 18 órától.

A részletes programot itt találjátok!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV