Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Május 08. 09:40, szerda | Helyi
Forrás: balatonihal.hu

Élő hal szállítása tilos!

Élő hal szállítása tilos!

A nyomtatott sajtó korában azt írtuk volna, még meg sem száradt a tinta az elmúlt hetek halőri tapasztalatainak közreadásán és már befutott az újabb.

De a történet van annyira tanulságos, hogy azonnal beszámoljunk róla a nyilvánosság előtt.

Tegnap este két horgászt ellenőriztek munkatársaink a balatonszentgyörgyi csónakkikötőben, akik a horgászat befejeztével éppen indulni készültek volna autójukkal. Minden rendben lett volna – fogási napló kitöltve, a két szép ponty beírva – csak éppen a halak két 60 literes, vízzel feltöltött műanyag hordóban lubickoltak. Azaz a horgászok megszegték a Balatoni Horgászrend 25. pontját, miszerint „A szabályosan kifogott és elvinni kívánt, méretkorlátozással védett halat a horgász még a vízparton köteles gyorsan és kíméletesen megölni, az élő hal szállítása TILOS!”

A dologból csúnya vita kerekedett, s miután a halőrök tájékoztatták a horgászokat arról, hogy a horgászrend megsértése a területi engedélyük bevonásával jár, egyikük egy karóval elkezdte csépelni a fűbe kitett halakat, hármat agyon is vert gyorsan. Ezzel persze nem tehette meg nem történté az esetet…

S hiába hivatkoztak arra, hogy nem hallottak az élő hal szállításának tilalmáról: a horgászrend előírásait mindenkinek ismernie kell. S egyébként is alapelv: a törvény (szabály) nem ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól.

ij

Címkék: balaton, halak, horgászat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV