Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Augusztus 02. 08:40, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Elkészült a 71-es főút Keszthelyt elkerülő első szakasza

Elkészült a 71-es főút Keszthelyt elkerülő első szakasza

Már a járműforgalom is igénybe veheti csütörtök kora délutántól a 71-es főút Keszthelyt északról elkerülő első, 3,5 kilométeres szakaszát, amely mintegy 1,4 milliárd forintból épült meg

- jelentette be a helyszínen a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója.

Loppert Dániel elmondta: az észak-balatoni főút az M7-es autópálya és Hévíz irányába vezeti a forgalmat, a most átadott új szakasz pedig csökkenti Keszthely útjainak terheltségét. A kétszer egysávos út délután üzembe helyezett szakasza 3,5 kilométer hosszú, a hiányzó 2,2 kilométeres pályát szeptemberben adják át a forgalomnak.
Az Euroaszfalt-A-Híd konzorcium 1,4 milliárd forint kivitelezői költséggel építette meg az elkerülő utat, a beruházás az Új Széchenyi Terv részeként, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Loppert Dániel az MTI kérdésére elmondta: 2009-ben kötötték meg a támogatási szerződést, de a kisajátítások és a régészeti munkák miatt 2011-re nem készülhetett el az út, a kivitelező a munkaterületet is csak 2012-ben vehette át.
Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke (Fidesz-KDNP) is felidézte, hogy 2003 óta húzódott az út megépítése, az előkészítést forráshiány is nehezítette.

ij

Címkék: gazdaság, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: