Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Február 05. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Elítélték az élettársát Maglódon agyonverő férfit

Elítélték az élettársát Maglódon agyonverő férfit

Tizenöt év fegyházra ítélte első fokon a Budapest Környéki Törvényszék azt a - korábban is gyilkosságért elítélt - 55 éves férfit, aki agyonverte 31 éves élettársát 2016 októberében Maglódon.

V. L.-t különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntette miatt ítélték végrehajtandó szabadságvesztésre; feltételes szabadságra legkorábban büntetése háromnegyedének letöltése után bocsátható - közölte a törvényszék hétfőn az MTI-vel. Sajtóhírek szerint a férfit korábban egy pincérnő megölése miatt tizenkét év fegyházra ítélték.

Az előző szabadságvesztésből nem sokkal korábban szabaduló vádlott 2011-ben megismerkedett a pultosként dolgozó sértettel. Rövidesen összeköltöztek, de többször, hosszabb-rövidebb ideig külön is éltek. Mindketten rendszeresen fogyasztottak szeszes italt, a nőt környezete alkoholbetegnek tekintette. Ittasan "bárkivel durván, sértő módon tudott viselkedni" - közölte a törvényszék.

A Pest Megyei Főügyészség korábbi közleménye szerint anyagi természetű, illetve féltékenységből eredő vitáik gyakran torkolltak kiabálásba, verekedésbe.

Az ítélet szerint a sértett 2016. szeptember végétől újra együtt lakott a vádlottal. Október 20-án este, miután a férfi arcon ütötte élettársát, a nő oldalba rúgta és késsel fenyegette V. L.-t, majd tovább bántalmazták egymást. A férfi - aki felületes vágott sérülést szenvedett - többször arcon ütötte, ököllel és lábbal is bántalmazta élettársát, aki emiatt néhány órán belül meghalt.

V. L. letartóztatásáig ismerőseinél lakott, akiknek azt mondta, hogy a nő dolgozik. A sértett holttestét az ingatlan tulajdonosa találta meg egy hónappal később.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője más minősítésért (erős felindulásból elkövetett emberölés), valamint enyhítésért fellebbezett.

A bíróság a jogerős ítéletig fenntartotta V. L. letartóztatását - olvasható a törvényszék közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére