Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. November 21. 09:17, csütörtök | Helyi
Forrás: tvkeszthely.hu-Hegedűs Éva

Elismerést vehetett át Farkas Attila

Elismerést vehetett át Farkas Attila

Farkas Attila,az ismert keszthelyi kulcsmásoló az "Év lakatosipari vállalkozása" elismerő címben részesült. A díjat Zalaegerszegen vehette át októberben.

Kis üzlet a keszthelyi piac téren. Gép zajától hangos. Falra akasztott kulcsok, célszerszámok mutatják, hogy régóta dolgoznak benne. Igen régóta. 1985 óta készíti a kulcsokat, szereli a zárakat Keszthelyen Farkas Attila. 1963-ban került a városba. Később, 1967-ben karosszéria lakatosként végzett. Egy véletlen sodorta az "ismeretlen" szakma felé. Társasházi lakásukhoz szerettek volna kulcsot másoltatni, s hallották, hogy dolgozik Keszthelye egy szintén Farkas nevezetű másoló. Felkeresték. Túl azon, hogy a kulcs másolása is megoldódott jó kapcsolat is kialakult a másolóval. Farkas Attila akkor döntötte el, hogy kitanulja a szakmát. Németországból hozta az első másoló gépét.

Közel harminc éve segít az embereknek. Nap mint nap. Az emberi feledékenység, felelőtlenség számokban nem mérhető. Mindig akad munka. Ritkán látni a kis üzletben. Fia dolgozik többnyire már ott. A mester utazik mert hívják. Munkáját, szakmai tudását ismerik külföldön is. Nem fél a kihívásoktól. Vállalja régi széfek megoldhatatlannak tűnő zárszerkezeteit is. A jó szakembernek az egyszerű munka ugyanolyan jó mint a bonyolult. Csak a munkával töltött idő más.

A Vállakozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, az "Év lakatosipari vállalkozása" díjat adományozta Farkas Attilának. Az elismerés az ismert kulcsmásolónak nagy meglepetést okozott.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.